Стотине људи на сахрани пјевачице групе Кренбериз

Агенција
Стотине људи на сахрани пјевачице групе Кренбериз

На стотине људи окупило се данас у мјесту Балибрикен, на југозападу Ирске, на сахрани пјевачице ирске групе "Кренбериз" Долорес О'Риордан која је прошле недјеље умрла у Лондону у 46 години.

Послије службе у локалној цркви, пјевачица ће бити сахрањена, чему ће присуствовати само чланови породице. Служби присуствују и чланови бенда "Кренбериз", бивши супруг О'Риордан, Дон Бартон и њихово троје дјеце, као и њена мајка, браћа и сестре...


Би-Би-Си преноси да је више ирских радио-станица послије подневних вијести истовремено пустило хит те групе из 1996. године "When You're Gone ".

О'Риорданова је прошле недјеље пронађена мртва у хотелској соби у Лондону. Публицисткиња Линдзи Холмс је рекла да је О'Риорданова умрла изненада у Лондону, гдје је била на снимању.

Узрок смрти још није познат, а резултати аутопсије се још чекају.

Група "Кренбериз" је међународну славу доживјела деведесетих година прошлог вијека са хитовима као што су "Зомби", "Linger", "Dream". Та група је продала више од 40 милиона плоча.

Група је оформљена у Лимерику у Ирској, крајем осамдесетих година прошлог вијека. Чланови бенда су се разишли 2003, али се се послије неколико година поново окупили.

"Кренбериз" су прошле године издали албум "Something Else" и требало је да иду на турнеју по Европи и Сјеверној Америци. Турнеја је, међутим, прекинута јер је пјевачица имала проблема са леђима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана