Стинг долази у Београд

Б92
Стинг долази у Београд

Након распродатих концерата у Сјеверној Америци, Европи, Јужној Америци и Мексику, Стинг у оквиру своје најновије турнеје "57th & 9th World Tour" долази у Србију. Свjетски познат музичар одржаће концерт у Београду, 17. септембра у Комбанк арени.

На новој турнеји, Стингу се придружује трочлани бенд који чине његови дугогодишњи сарадници гитариста Доминик Милер, Џош Фриз (бубњеви) и Руфус Милер (гитара) и специјални гост Џо Самнер, као и хармоникаш Перси Кардона из састава "The Last Bandoleros".


Турнеја "57th & 9th" започела је у Сjеверној Америци у фебруару ове године и до сада је обухватила више од 50 градова Европе, Централне и Јужне Америке и Азије.

Турнеју прате изузетни коментари фанова и критичара: "У самој сржи налази се моћан таленат за писање пjесама, течне мелодије, смjели ритмови и смислени текстови испоручени од врхунског музичара. Овај концерт заслужује почасну титулу".

"Стинг приказује разноврсност, дубину и трајну рок снагу на новој турнеји, листа пjесама се креће преко надмоћних нових пjесама, соло материјала и класичних 'Police' хитова, Стинг је универзални приповедач, изграђен од онога од чега су направљене легенде", неки су од коментара.

Стингов 12. соло студијски албум под називом "57th & 9th", је његов први рок/поп пројекат након више од деценије и објављен је у новембру за "А&М/Interscope Records".

Колекција од 10 пjесама приказује широк спектар Стингових стилова од промуклог, гитарског првог сингла "I Cant Stop Thinking Abouth You" преко бруталног "Petrol Head" до химничне "50,000".

Албум је продуцирао Мартин Киерсзенбаум, снимљен је за неколико недjеља са Стинговим дугогодишњим сарадницима Домиником Милером и Винием Цолаиутаом као и бубњарем Џошом Фризеом (Nine Inhc Nails, Guns n' Roses), гитаристом Лајлом Ворманом и пратећим вокалима из бендова "Tex-Mex" и "The Last Bandoleros".

Стинг је први пут наступио у Арени прије шест година са симфонијским оркестром, а 17. септембра публика у Београду ће имате прилику да га чује у његовом примарном рок/поп звуку у оквиру турнеје коју су многи већ означили круном Стингових концертних наступа.

Улазнице за концерт у Београду биће у продаји од сриједе, 21. јуна од 10 сати.

Чланови званичног sting.com фан клуба, улазнице могу наручити дан раније, у уторак, 20. јуна преко сајта www.sting.com/tour.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана