Stefanovski i Džiboni zapalili Gitarjadu

Agencije
Stefanovski i Džiboni zapalili Gitarjadu

U specifičnoj atmosferi arheološkog lokaliteta Feliks Romulijana grad Zaječar otvorio je vrata rok muzičarima, pošto je na tom mjestu otvorena 49. "Gitarijada".

"Gitarijada" je zvanično počela dodjelom ključeva grada Zaječara Rokonačelniku ovogodišnje manifestacije, Nenadu Milosavljeviću, poznatom kao Neša Galija, i uručivanjem nagrade "Kostadin Kostadinović - Čauš" muzičaru i novinaru Vladimiru Jankoviću - Džetu.

Milosavljeviću je ključeve grada uručio gradonačelnik Velimir Ognjenović, a Jankoviću je nagradu predao zamjenik gradonačelnika Mirko Nikolić.

Prije te ceremonije svečano je otkrivena tabla povodom preimenovanja ulice "4. juli" u Kostadin Kostadinović Čauš.

Ulica u Zaječaru je odnedavno ponijela ime tog producenta i osnivača "Gitarijade" koja je uz njegovo rukovodstvo postala najznačajnija rok manifestacija u Jugoslaviji, ali i na Balkanu.

U srijedu uveče Vlatko Stefanovski i Džiboni su digli na noge mnogobrojnu publiku 49. Zaječarske gitarijade koja je vidno oduševljena slušala nastupe poznatih izvođača, koji su izvodili neke od svojih najpoznatijih pjesama do onih novije produkcije. Organizatori su istakli da je broj posjetilaca premašio prošlogodišnji rekord za prvo veče te najstarije rok manifestacije u Evropi.

Nastupili su i "Darko Rundek Kargo trio", Nikola Vranjković, "Giga Groovy going Group" i pobjednici 48. "Gitarijade" bend "D Zoo".

U okviru takmičarskog dijela "Gitarijade" nastupa 14 bendova u polufinalu. Ocjenjivaće ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a članovi su Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Polufinale će biti održano večeras, a finale 1. avgusta.

Na "Gitarijadi" će nastupiti i "Van Gog", "Dubioza Kolektiv", "Hard Time", "Guano Apes", "Kerber", "Laibach", "Galija", "Generacija 5", "Električni orgazam"  i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana