Stare pjesme Van Goga u elektroakustičnoj verziji

Aleksandra Madžar
Stare pjesme Van Goga u elektroakustičnoj verziji

Trideset godina u iskonskoj službi muzici i publici i isto toliko godina stvaranja melodija i stihova na kojima se odrastalo, voljelo, patilo i u tom stilu živjelo, jedan od najpopularnijih domaćih rok bendova, po mnogo čemu jedinstven, "Van Gog" proslaviće novim, neobičnim albumom.

Album sa dvanaest starih pjesama, među kojima su i hitovi "Mama", "Šta ako", "Brod od papira", "Kolo", na dvanaest potpuno novih načina, otpjevanih u današnjem trenutku, mnogobrojnoj publici koja poštuje rad ovog kultnog benda biće dostupan do 17. maja, a poslije toga biće raritetno izdanje.

- Da su danas stvarane pesme, one bi tako zvučale. Mislimo da je ovo najbolji način da se odužimo našoj staroj i novoj publici za sve ove godine i da na najdostojanstveniji način obeležimo 30 godina hoda uzdignute glave i čvrstih koraka po muzičkoj sceni - rekao je frontmen benda Zvonimir Đukić Đule za "Glas Srpske" i dodao da novi album dolazi na poklon uz časopis "Lisa" koji će na kioscima biti 17. maja.

Ponosan na sve što su do sada uradili, Đule je objasnio da je bend radio na svim aranžmanima, te da su uživo odsvirali svih 12 pjesama u studiju.

- Ponovo smo ih otpevali i prilagodili našem senzibilitetu kakav je u ovom trenutnu. Vrlo inspirativno nas je ponela ova priča. Pesme ćemo odsvirati na samo jednom koncertu, rođendanskom koncertu u Beogradu koji će biti održan na jesen. Banjaluka nam je uvek u srcu, pa poslije nastupa u Beogradu možete nas očekivati u Banjaluci, zatim putujemo u Sarajevo, Skoplje, Niš, Novi Sad, Zagreb - najavio je Đule.

Članovima benda, kako kaže, bilo bi drago da pjesme budu na radost publike.

- Mislim da niko nije na ovaj način osmislio obeležavanje jubileja. Mi smo publici rekli da bez predrasuda posluša ovaj album. Stare verzije su naše verzije i sviraćemo ih, a ovo je neki novi izbor grupe "Van Gog" u nekom novom stilskom osveženju. Nikada se nismo plašili da se oprobamo u nepoznatom, pa nećemo ni sada. Uživali smo radeći na novom albumu - priča Đule.

Emotivni naboj

Pesme zvuče inspirativno, seksi sa potpuno nekim novim emotivnim nabojem, ali nismo patetični. Dominanti su glas i dobre akustične gitare i pomalo elektronike, a sve čini da to bude neki elektroakustik "Van Gog", više ambijentalni nego za neke koncertne prostore, a to smo i hteli - rekao je Đule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana