Српска глумица у новом филму игра поред Тома Хенкса

Агенције
Српска глумица у новом филму игра поред Тома Хенкса

Док се на Вису припрема снимање наставка хит мјузикла "Mamma Mia!", нова холивудска екипа се спрема за долазак у Хрватску. Њихова дестинација је Хвар, гдје ће у пролеће идуће године почети снимање високобуџетни акционог трилера "Black Money Games" у режији Адама Рајта, у којем главну улогу има Том Хенкс.

Хрватско острво биће једна од дестинација на којој ће се овај 50 милиона долара тежак пројекат снимати, а продукцијски тим, у ком је и српска глумица Катарина Радивојевић, недjељама је обилазио локације на Јадрану како би нашли најпогодније мjесто.


Радивојевић, која се тако поред глумачког посла ухватила и оног продукцијског, ексклузивно је за "Јутарњи" открила детаље новог филма у којем ће и она имати једну од главних улога.

"Главни продуцент је Џои Туфаро из Голд Стар Филма, у чија су три посљедња филма играле звијезде попут Хали Бери, Арнолда Шварценегера и Кристофера Вокена", каже Радивојевић. "Хрватска ће се наћи у филму не само као локација, него и кроз значајне догађаје у филму. Нашом посјетом жељели смо да промовишемо филм, али и испитамо услове нађемо локације за снимање".

Након прве сезоне серије, награђивана 38-годишња глумица, звијезда познатих филмова попут "Зоне Замфирове" и "Чарлстона за Огњенку", одлучила је да каријеру настави у Америци, иако се због пројекта попут хит серије "Убице мог оца", повремено враћала кући.

Тако је у посљедњих мјесец дана у паузама од снимања те серије, неколико пута долазила с америчким продукцијским тимом у Хрватску. Прошли су Хвар, Паклене отоке и на крају Дубровник у којем су боравили ове недјеље. На крају је избор пао на Хвар, на којем је Катарина и инсистирала јер је, како каже, дословно заљубљена у то острво.

"Јако им се све допало, али на моје велико задовољство, Хвар и Палмижана оставили су их без даха. Првенствено могућност да се сниме кадрови пуни акције на води, а да у позадини имају дивне кадрове града који изгледа величанствено и дању и ноћу. План је да поред Америке и Хвара, снимамо на неколико релевантних локација попут Прага, Париза, Кипра и острва Теркс и Кејкос. Колеге су ми велика глумачка имена, али за сада смемо да откријемо Тома Хенкса и Мајкла Франзесеа.

"Тиму ће се придружити још двоје глумаца, али су преговори у току, па осим да су у питању велике звијезде, више за сада не смијем да кажем. Узбуђена сам што ћу играти с таквим професионалцима и у окружењу у ком ћу моћи да дам свој максимум", каже Катарина.

Хоће ли и Хенкс стићи на хварски дио сета, још није познато јер је "Black Money Games" који се бави разоткривањем токова прања прљавог новца ратних профитера и криминалаца и земаља које им помажу, још у фази претпродукције.

"Искрено се надам да хоће, с обзиром на то да игра једну од главних улога и надам се да ће се заљубити у сунчани Хвар као и ја прије седам година када сам га први пут посјетила", рекла је Катрина Радивојевић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана