Срђан Гојковић Гиле: Музика се стално мијења, носталгија бесмислена

Милош Васиљевић
Срђан Гојковић Гиле: Музика се стално мијења, носталгија бесмислена

У старим соул, фанк, реге, диско и рок хитовима из седамдесетих година прошлог вијека уживаће посјетиоци "Афтер партија" на овогодишњем "ОК фесту", а за избор најбољих побринуће се Срђан Гојковић Гиле, из "Електричног оргазма", који на Тјентиште овај пут долази као ди-џеј.

- Имао сам прилику да као извођач са "Електричним оргазмом" наступам на "ОК фесту" и све је прошло како треба. Сада долазим у другој улози и, такође, очекујем добар провод. Пуштам углавном стару музику седамдесетих година прошлог века, па је таква листа спремна и за Тјентиште - каже Гиле.

Фестивали су добра прилика и за публику и за бендове, каже Гиле, јер људи могу, за свега неколико дана, лијепо да се проведу и доживе доста забаве на једном мјесту.

- Мање-више сви фестивали су слични. Разлике примећујем једино у томе колико су професионално организовани - рекао је Гиле. Сматра да идеја рокенрола није мртва, него да је пласирана у новом облику.

- Нисам носталгичан за прошлим временима, у музичком смислу и некадашњим квалитетом сцене. Све је у сталној промени и у нама и око нас, па тако и музика. Бити носталгичан је бесмислено - прича Гиле.

Иако их неки сматрају пројугословенским бендом, други сматрају да је "Електрични оргазам" припадник новог таласа, који је донекле говорио о пропустима тог система.

- То су све етикете које нам други људи лепе, ја се не идентификујем ни са једном од њих - казао је Гиле, који је заједно са Љубомиром Јовановићем и Љубомиром Ђукићем 1980. основао "Електрични оргазам", бенд који хитовима "Да си тако јака", "Бејбе, ти ниси ту", "Дебела девојка", "Ја не постојим" и многим другима више од три и по деценије освајају публику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана