Скорсезе и Дикаприо опет тандем

Глас Српске
Скорсезе и Дикаприо опет тандем

Легендарни глумац Леонардо Дикаприо и редитељ Мартин Скорсезе опет су удружили снаге и снимају нови филм.

Они ће наредне године заједно радити на филму "Убице пуног мјесеца у мају".

Главну улогу у филму играће управо Дикаприо, а за режију биће задужен Скорсезе. Ради се о филмској адаптацији истоименог криминалистичког романа Дејвида Грана.

Дикаприо и Скорсезе до сада су сарађивали пет пута и то у филмовима "Авијатичар", "Банде Њујорка, "Двострука игра", "Затворено острво"  и "Вук са Волстрита".

Гранов роман зарадио је пет милиона долара 2016. године. Сценарио за филм написао је сјајни Ерик Рут, добитник "Оскара" за филмове "Forrest Gump" и "The Cyrious Case of Benjamin Button ".

Радња филма биће усмјерена ка детаљном описивању низа убистава припадника индијанског племена Осаге у Оклахоми током двадесетих година прошлог вијека, након што је нафта пронађена на њиховој земљи. Случај је сматран првом озбиљнијом истрагом у историји ФБИ-а када је ријеч о убиствима.

Скорсезеов сљедећи пројекат који је најавио је филм "Ирац", који ће радити са екипом из филма "Goodfellas", Џоом Пешијем и Робертом де Ниром, као и прва сарадња са Ал Паћином.  Филм се очекује у децембру.

Дикаприо тренутно снима филм "Било једном у Холивуду". Филм режира Квентин Тарантино, а биће објављен у августу 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана