Serije kojima je izmakla “Emi” nagrada

Agencije
Serije kojima je izmakla “Emi” nagrada

Dodjela “Emi” nagrada pokrenula je temu o onima koji su zaslužili to priznanje, ali im je u prošlosti uvijek izmicalo iz ruku.

Kada god se dodjeljuje neka nagrada, ostaje mnogo onih koji su razočarani izborom.

Veliki je broj glumaca koji su ostavili jak utisak na publiku i nominovani su po nekoliko puta, ali do nagrade nisu došli.

Uloga Samante u seriji “Seks i grad” donijela je veliku popularnost Kim Katral. Ona je pet puta nominovana, ali nikada nije dobila nagradu. Serija je jedini put nagrađena 2004. godine kada su Sara Džesika Parker i Sintija Nikson nagrađene kao najbolja glumica i najbolja sporedna glumica.

Hju Lori, poznat po svojoj sjajnoj ulozi u seriji “Haus”, nominovan je šest puta, ali nije nagrađivan, kao ni Stiv Karel koji je u ulozi Majkla Skota briljirao u seriji “Ofis”.

U “Sajnfeldu” u fikcijskoj verziji samog sebe, Džeri Sajnfeld je takođe privukao pažnju i izazvao simpatije, ali nije dobio nagradu iako je pet puta nominovan.

S druge strane, veliki broj serija nikada nije nominovan za nagradu iako su ostavile jak utisak.

“Friks end Giks” održali su se samo jednu sezonu, ali o ovoj seriji pričalo se kao o jednoj od boljih na televiziji. Uprkos tematici predgrađa Amerike i poznatoj ekipi, serija nije dobila nijednu nominaciju.

Vjerovatno najdrastičniji primjer je “Žica”. To je bio jedan od najgledanijih programa na HBO-u, međutim, nagrade nije bilo.

Kultna komedija “Parti daun” ili realistične zatvorske priče serije “Oz” takođe se smatraju oštećenim.

Ipak, dok god budu dodjeljivane takve nagrade, biće oprečnih mišljenja o tome ko je nagradu više zaslužio, a ovu listu mogao bi da proširi svako u skladu sa svojim ukusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana