Satanisti su tužili “Netfliks”

Glas Srpske
Satanisti su tužili “Netfliks”

Organizacija satanistički hram na Floridi “The Satanic Temple” podigla je tužbu protiv “Netfliksa”, a kao razlog tužbe, navodi pogrdan dizajn skulpture Bafometa koje se smatra fiktivnim paganskim božanstvom, a koje je nastalo u okviru hrišćanskog folklora.

Dizajn skulpture prikazan je u rimejku serije “Sabrina”, pod nazivom “Chilling Adventures of Sabrina”, koji je mnogo mračniji i sablasniji, pa se serija skoro i ne može smatrati za tinejdžere nego se više smatra horor-filmom.

 - Poslali smo “Netfliksu” pismo preko naših advokata, zbog kršenja autorskih prava, kako bi se scene sa spomenutom statuom i simbolima uklonile - rekao je jedan od osnivača satanističkom hrama Lukijan Grejvs.

U razgovoru za američki list “Gejt”, Grejvs je rekao više o cijeloj situaciji.

 - To je vrlo problematično za nas. Iz tih razloga smo podnijeli tužbu jer je to jedino što možemo da radimo u slučaju kršenja autorskih prava - rekao je takođe jedan od organizatora satanističke organizacije.

Osnivači ne znaju koliko će vremena trebati da se video obriše, ali iz “The Satanic Temple” ne žele da se njihov sveti objekat koristi na ovakav način.

 - Želimo da ne asociramo na seriju, mislimo da doprinosi lošoj reputaciji našeg hrama, dodao je jedan od osnivača.

“Netfliks” je i ranije najavio da će serija odati počast kultnom hororu “The Exorcist”, te da će koristiti simboliku pomenutog filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana