Sahranjen Boris Aranđelović pjevača kultne grupe „Smak

Agencije
Sahranjen Boris Aranđelović pjevača kultne grupe „Smak

Brojni poštovaoci, porodica i prijatelji danas su se na komemoraciji u Knjaževsko-srpskom teatru, oprostili od Borisa Aranđelovića, pjevača kultne grupe „Smak". O najslavnijem kragujevačkom rokeru govorile su njegove kolege i saradnici.

Osnivač „Smaka" Radomir Mihajlović Točak prisjetio se godine nastanka grupe i Borisove posvećenost muzici.

"Bio je umetnik savršenog sluha i nikada nije odustajao, čak i uoči našeg najvećeg, a ispostaviće se i poslednjeg koncerta, ove godine na Ušću. Znali smo za Borisove zdravstvene probleme i predlagali mu da koncert otkažemo, ali on to nije želeo. Izašao je na scenu i otpevao sve pesme", rekao je Točak.

„Večno ću biti zahvalan Borisu što me je uveo u svet muzike. Sećam se mojih učeničkih dana kada sam, bežući sa časova, stajao pred Studijom 5 Radio Beograda čekajući Borisa. Verujem da je sada na nekom boljem mestu zajedno sa Milanom Mladenovićem i Margitom Stefanović, da zajedno već prave neki novi bend", rekao je frontmen grupe „Van Gog", Zvonimir Đukić Đule.

Boris Aranđelović rođen je 13. oktobra 1948. u Kragujevcu, a član „Smaka" je postao 1973. godine kao solista.  Bio je prepoznatljiv po pjevanju u visokim registrima, specifičnoj boji glasa i jedistvenom stilu.

Grupa „Smak" se poslije višegodišnje pauze ponovo okupila na koncertu u beogradskoj Kombank areni 2012. godine, i na posljednjem zajedničkom nastupu na Ušću 20. juna ove godine.

Boris Aranđelović sahranjen je danas na groblju u kragujevačkom naselju Beloševac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana