Сахрањен Борис Аранђеловић пјевача култне групе „Смак

Агенције
Сахрањен Борис Аранђеловић пјевача култне групе „Смак

Бројни поштоваоци, породица и пријатељи данас су се на комеморацији у Књажевско-српском театру, опростили од Бориса Аранђеловића, пјевача култне групе „Смак". О најславнијем крагујевачком рокеру говориле су његове колеге и сарадници.

Оснивач „Смака" Радомир Михајловић Точак присјетио се године настанка групе и Борисове посвећеност музици.

"Био је уметник савршеног слуха и никада није одустајао, чак и уочи нашег највећег, а испоставиће се и последњег концерта, ове године на Ушћу. Знали смо за Борисове здравствене проблеме и предлагали му да концерт откажемо, али он то није желео. Изашао је на сцену и отпевао све песме", рекао је Точак.

„Вечно ћу бити захвалан Борису што ме је увео у свет музике. Сећам се мојих ученичких дана када сам, бежући са часова, стајао пред Студијом 5 Радио Београда чекајући Бориса. Верујем да је сада на неком бољем месту заједно са Миланом Младеновићем и Маргитом Стефановић, да заједно већ праве неки нови бенд", рекао је фронтмен групе „Ван Гог", Звонимир Ђукић Ђуле.

Борис Аранђеловић рођен је 13. октобра 1948. у Крагујевцу, а члан „Смака" је постао 1973. године као солиста.  Био је препознатљив по пјевању у високим регистрима, специфичној боји гласа и једиственом стилу.

Група „Смак" се послије вишегодишње паузе поново окупила на концерту у београдској Комбанк арени 2012. године, и на посљедњем заједничком наступу на Ушћу 20. јуна ове године.

Борис Аранђеловић сахрањен је данас на гробљу у крагујевачком насељу Белошевац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана