Шабан Шаулић саставио тестамент три мјесеца прије трагедије

Агенције
Шабан Шаулић саставио тестамент три мјесеца прије трагедије

Легенда народне музике Шабан Шаулић прије два дана, у раним јутарњим сатима, доживио је тешку саобраћајну несрећу у Њемачкој након које је умро. У аутомобилу с њим били су његов музичар Мирсад Керић, који је управљао возилом, и Шаулићев кум Слободан Стојадиновић.

Шабан као да је предосјетио крај јер је само три мјесеца прије смрти одлучио саставити тестамент. Том опоруком сву своју имовину, вриједну неколико милиона евра, оставио је супрузи, дјеци и унуцима.

Извори, неки од најближих Шабанових пријатеља, рекли су да је краљ народне музике посљедњу вољу издиктирао породичном адвокату, који је и саставио тестамент.

“Шабан је у посљедње вријеме био прилично узнемирен, као да је предосјетио да ће се нешто страшно догодити. Једног јутра се пробудио и замолио Гоцу да позове породичног адвоката. Рекао јој је да се већ извјесно вријеме не осјећа најбоље и да жели саставити  тестамент. Она му је рекла да не претјерује и да за то има времена, али на крају је, пошто је био упоран, учинила како је желио”, преносе београдски медији.

 Тестамент је сачињен у Шапцу.

“Тестамент је сачињен у њиховој породичној кући, у Гоцином присуству. У њему је изричито навео да супрузи оставља вилу вриједну милион евра, у којој има доживотно право уживања, након чега је насљеђују дјеца и унуци. Осим тога, кућу у Крчедину оставио је унуцима, док је три стана у Београду расподијелио на троје дјеце: Михајла, Илду и Санелу. Наводи се да је Шабан у тестаменту стриктно навео да кућа на Дедињу и имање у Крчедину не могу бити продати, док дјеца са становима могу радити шта желе. Осим непокретне имовине, Шаулић је овластио супругу да располаже уштеђевином на рачунима отвореним на његово име. Према тврдњама пријатеља породице, на тим рачунима има најмање 500.000 евра и тај новац припаст ће Гордани Шаулић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана