Шабан Шаулић биће сахрањен поред Небојше Глоговца

pink.rs
Шабан Шаулић биће сахрањен поред Небојше Глоговца

Легендарни пјевач народне музике Шабан Шаулић, који је трагично настрадао у Њемачкој, биће сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду и почиваће поред глумца Небојше Глоговца.

Директор Јавно-комуналног предузећа „Погребне услуге” открио је  да се запослени припремају за сахрану човјека који је својим гласом и пјесмама обиљежио не само народни мелос већ и српску културу уопште, али да се чека да породица Шаулић прецизира детаље сахране.

Наиме, сахрањивање у Алеји заслужних грађана одобрава служба Протокола градоначелника Београда и регулисано је градском Одлуком о уређењу и одржавању гробља и сахрањивању.

Балтовски појашњава да на основу поменуте одлуке, у Алеји заслужних грађана могу да буду сахрањени носиоци највиших одликовања Републике Србије, академици САНУ и почасни грађани Београда.

“Градоначелник Београда има право да у изузетним ситуацијама одлучи о додјели мјеста за сахрањивање личности за коју се процијени да је дала значајан допринос култури и јавном животу града и републике у области у којој је дјеловала, а не припада наведеним категоријама”, објашњава Балтовски.

Подсјетимо, легендарни пјевач Шабан Шаулић изгубио је живот у тешкој саобраћајној несрећи у Њемачкој. Иако је одмах хеликоптером пребачен у болницу у Билефелду, напори стручњака који су га реанимирали два и по сата нису уродили плодом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана