Rundek: Muzika u meni izaziva poštovanje

Aleksandra Madžar
Rundek: Muzika u meni izaziva poštovanje

Mi smo u ovom trenutku u punom poslu oko novog albuma. Pola novih pjesama počinjemo da sviramo na koncertima. To očekuje i publiku u Banjaluci. One nisu hitovi, ali možda to postanu.

Ovim riječima za "Glas Srpske" poznati muzičar Darko Rundek najavljuje koncert koji će biti održan u nedjelju u banjalučkom restoranu "Akvana". Organizator nastupa je banjalučka agencija "Kvin estrada".

Drugi dio repertoara "Rundek Cargo Tria" čine pjesme sa njihovog albuma "Plavi avion" koje su, kako kaže Rundek, bogate i tople, dok su treći dio hitovi iz raznih perioda njegovog stvaralaštva. Iako se na muzičkoj sceni velikom brzinom "rađaju hitovi", ovaj muzičar stvaralaštvo doživljava na drugačiji način.

- Muzika u meni izaziva želju za igrom, otvara prostor da izrazim svoja osjećanja, ali, prije svega, ona u meni izaziva poštovanje i nisam nikad dozvolio da objavim neku pjesmu na kojoj nisam ozbiljno radio i vjerovao u nju. Tako u jednoj mojoj pjesmi ima vjerovatno onoliko uložene energije i talenta koliko u deset pjesama vještog hitmejkera - kazao je ovaj umjetnik.

Podsjetio je da je "Rundek Cargo Orkestar" nastao srastanjem muzičara, okupljenih za snimanje albuma "Ruke", u bend. Taj "Orkestar" objavio je dva studijska albuma: "Ruke" i "Mhm A-ha, Oh Jeah Da-Da" i dva koncertna albuma "Zagrebačka magla" i "LIVE u Domu omladine".

- Danas sviram sa Dušanom Vranićem Ducom, koji svira udaraljke, klavijature, harmoniku, ukulele i pjeva, i sa Isabel na električnoj violini. Posebno mi je drago da sarađujem sa muzičarima koji imaju veliki talenat i da na koncertima svako od nas privlači podjednaku pažnju publike - istakao je Rundek.

Zaljubljenike u note i stihove koje ovaj orkestar stvara nove pjesme očekuju na jesen.

- Novi album je već najavljen singlom "Midnight calypso". Prije ljeta će sigurno izaći još jedan najavni singl, a na jesen, sa budućim albumom, i ostalih nekoliko - otkrio je Rundek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana