Рундек: Музика у мени изазива поштовање

Александра Маџар
Рундек: Музика у мени изазива поштовање

Ми смо у овом тренутку у пуном послу око новог албума. Пола нових пјесама почињемо да свирамо на концертима. То очекује и публику у Бањалуци. Оне нису хитови, али можда то постану.

Овим ријечима за "Глас Српске" познати музичар Дарко Рундек најављује концерт који ће бити одржан у недјељу у бањалучком ресторану "Аквана". Организатор наступа је бањалучка агенција "Квин естрада".

Други дио репертоара "Рундек Cargo Триа" чине пјесме са њиховог албума "Плави авион" које су, како каже Рундек, богате и топле, док су трећи дио хитови из разних периода његовог стваралаштва. Иако се на музичкој сцени великом брзином "рађају хитови", овај музичар стваралаштво доживљава на другачији начин.

- Музика у мени изазива жељу за игром, отвара простор да изразим своја осјећања, али, прије свега, она у мени изазива поштовање и нисам никад дозволио да објавим неку пјесму на којој нисам озбиљно радио и вјеровао у њу. Тако у једној мојој пјесми има вјероватно онолико уложене енергије и талента колико у десет пјесама вјештог хитмејкера - казао је овај умјетник.

Подсјетио је да је "Рундек Cargo Оркестар" настао срастањем музичара, окупљених за снимање албума "Руке", у бенд. Тај "Оркестар" објавио је два студијска албума: "Руке" и "Мхм А-ха, Ох Јеах Да-Да" и два концертна албума "Загребачка магла" и "LIVE у Дому омладине".

- Данас свирам са Душаном Вранићем Дуцом, који свира удараљке, клавијатуре, хармонику, укулеле и пјева, и са Исабел на електричној виолини. Посебно ми је драго да сарађујем са музичарима који имају велики таленат и да на концертима свако од нас привлачи подједнаку пажњу публике - истакао је Рундек.

Заљубљенике у ноте и стихове које овај оркестар ствара нове пјесме очекују на јесен.

- Нови албум је већ најављен синглом "Midnight calypso". Прије љета ће сигурно изаћи још један најавни сингл, а на јесен, са будућим албумом, и осталих неколико - открио је Рундек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана