Ру­ди­мен­тал за за­вршни­цу Де­мо­фес­та

Глас Српске
Ру­ди­мен­тал за за­вршни­цу Де­мо­фес­та

Гло­бал­ни му­зи­чки фе­но­мен "Ру­ди­мен­тал" уве­ли­ча­ће про­сла­ву де­се­тог ро­ђен­да­на бањалу­чког "Де­мо­фес­та" сво­јим до­ка­за­ним DJ се­том.

Ова жур­ка је спе­ци­јал­ни по­клон "Де­мо­фес­та", ко­ји се одржа­ва за­хваљују­ћи "Бањалу­чкој пи­ва­ри" као гла­вном спон­зо­ру и ком­па­ни­ји "м:тел" као при­ја­тељу фес­ти­ва­ла, а "Ру­ди­мен­тал" ће сво­јим енер­ги­чним нас­ту­пом 22. ју­ла обиљежи­ти фи­нал­но ве­че.

Гру­па је осно­ва­на 2010, а први ал­бум "Home" обја­ви­ли су 2013. го­ди­не. "Ру­ди­мен­тал" је про­дао ви­ше од по­ла ми­ли­она ко­пи­ја првен­ца, ко­ји је та­ко пос­тао је­дно од све­га не­ко­ли­ко де­би из­дања ко­ји­ма је то ус­пје­ло то­ком првих 12 мје­се­ци. Ово им је до­ни­је­ло на­гра­ду BRIT за ну­ме­ру "Waiting All Night" као нај­бољи син­гл, као и но­ми­на­ци­ју у дру­ге дви­је во­де­ће ка­те­го­ри­је. За­хваљују­ћи рас­про­да­тим тур­не­ја­ма и као хе­длај­не­ри ве­ли­ких фес­ти­ва­ла, еки­па из ис­то­чног Лон­до­на је при­бли­жи­ла свој је­дин­стве­ни звук ми­ли­они­ма људи ши­ром сви­је­та.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана