Рокенрол празник на “Егзиту”

Глас Српске
Рокенрол празник на “Егзиту”

Сваког љета “Егзит” је мјесто музичког ходочашћа за публику из свих крајева свијета. Судећи по никад ранијој продаји и незабиљеженом интересовању, Петроварадинска тврђава од 4. до 7. јула идућег љета биће испуњена до посљедњег мјеста. И прве објаве извођача ове године стижу раније него икад, а већ најављеном култном саставу “Кјур” придружиће се и најупечатљивији рокенрол бенд данашњице “Грета ван Флит”.

 Страни медији зову их “спасиоцима рокенрола” и “првим великим бендом генерације З”, док чувени магазин “Ролингстон” пише да су “успјели немогуће и учинили да рокенрол поново буде кул новим генерацијама”. Незаустављиви квартет из околине Детроита подигао је праву буру на свјетској сцени оживљавањем истинског рокенрол звука и енергијом за коју Елтон Џон каже да није виђена у овом цијелом вијеку, док је чак и Роберт Плант потврдио да се ради о насљедницима великог “Лед цепелина”.

 

Ове године распродали су комплетну америчку турнеју и наступали на гигантским позорницама фестивала као што су Coachella, Lollapalooza и Rock Am Ring, а овог мјесеца њихов албум првенац стигао је на сам врх америчке топ листе. На “Егзит” долази и Фил Анселмо, чувени фронтмен “Пантера”, једног од највећих метал бендова свих времена, који на тврђаву води свој нови бенд “Илигалс” са специјалним наступом названим “А Vulgar Display of 101 Proof”. У питању је права ексклузива и веома риједак сет састављен искључиво од пјесама “Пантера”, резервисан само за одабране фестивале на предстојећој турнеји. На другој страни тврђаве, пред публику омиљене Аддико Фусион бине, иступиће непоновљива оперска метал дива Тарја Турунен, чији моћни вокал фанови обожавају још од времена када је пјевала у култном нордијском бенду “Најтвиш”.

Правој армији гитара на овогодишњем “Егзиту” придружиће се култни енглески ска бенд “Селектер”, норвешки металци “Арктурус”, фамозни британски панкери “Питер енд д тест тјуб бејбис”, пионири шведске метал сцене “Ентумбд А.Д.” и калифорнијски хардкор ветерани “Тотал Кејос”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана