Robert Dauni Džunior najplaćeniji glumac

Agencije
Robert Dauni Džunior najplaćeniji glumac

Robert Dauni Džunior proglašen je drugu godinu zaredom za najplaćenijeg glumca u Holivudu, sa zaradom od 75 miliona dolara.

Magazin "Forbs", koji sastavlja listu, objavio je da je ovaj četrdesetdevetogodišnjak (zvijezda filmova "Ajron men" i "Osvetnici") prošle godine zaradio vrtoglave 1,2 milijarde dolara. Osim što je poznat kao odličan glumac koji igra velike uloge, prati ga i priče u vezi sa uživanjem narkotika i problemima sa zakonom. "Loš momak" je sin filmadžije Roberta Daunija, a osim u filmovima, glumio je u popularnoj seriji "Eli Mekbil". Karijeru je započeo još 1985. godine, a sa slavom su došli i problemi sa drogiranjem. Više puta je privođen u policijsku stanicu, a danas je oženjen producentom Suzanom Levin.

Na drugom mjestu se nalazi bivši rvač Dvejn Džonson koji igra u "G.I. Jo Retaliation" i "Paklenim ulicama", a njegova "plata" ove godine iznosi 52 miliona dolara. On igra i u filmu "Herkul", koji sutra stiže u domaće bioskope, a bavio se i ragbijem u mlađim danima. Kao rvač je osvojio brojne svjetske titule, ali je izgleda shvatio da prava zarada leži u Holivudu.

Nešto manje je zaradio šarmantni Bredli Kuper - 46 miliona dolara, a on je nedavno podigao prašinu u tabloidima, jer su se pojavile priče da se tajno vjenčao sa plavokosom manekenkom Suki Voterhaus. Glumčev portparol kaže da Kuper često nosi očev vjenčani prsten, te da je sigurno to navelo "uhode" da pokrenu priču o svadbi. Junak filma "Vuk sa Volstrita" Leonardo Dikaprio je takođe imao dobru godinu kada su finansije u pitanju, pa je zauzeo četvrtu poziciju sa 39 miliona dolara. Iza njega slijedi Kris Hemsvort sa 37 miliona, a Mark Valber i Vil Smit ove godine su teži za po 32 miliona dolara. Valberg je prošle godine bio na četvrtom mjestu među najplaćenijima, ali ove godine se, zahvaljujući komediji "Ted", nalazi među prvih deset najplaćenijih glumaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana