Роберт Дауни Џуниор најплаћенији глумац

Агенције
Роберт Дауни Џуниор најплаћенији глумац

Роберт Дауни Џуниор проглашен је другу годину заредом за најплаћенијег глумца у Холивуду, са зарадом од 75 милиона долара.

Магазин "Форбс", који саставља листу, објавио је да је овај четрдесетдеветогодишњак (звијезда филмова "Ајрон мен" и "Осветници") прошле године зарадио вртоглаве 1,2 милијарде долара. Осим што је познат као одличан глумац који игра велике улоге, прати га и приче у вези са уживањем наркотика и проблемима са законом. "Лош момак" је син филмаџије Роберта Даунија, а осим у филмовима, глумио је у популарној серији "Ели Мекбил". Каријеру је започео још 1985. године, а са славом су дошли и проблеми са дрогирањем. Више пута је привођен у полицијску станицу, а данас је ожењен продуцентом Сузаном Левин.

На другом мјесту се налази бивши рвач Двејн Џонсон који игра у "G.I. Jo Retaliation" и "Пакленим улицама", а његова "плата" ове године износи 52 милиона долара. Он игра и у филму "Херкул", који сутра стиже у домаће биоскопе, а бавио се и рагбијем у млађим данима. Као рвач је освојио бројне свјетске титуле, али је изгледа схватио да права зарада лежи у Холивуду.

Нешто мање је зарадио шармантни Бредли Купер - 46 милиона долара, а он је недавно подигао прашину у таблоидима, јер су се појавиле приче да се тајно вјенчао са плавокосом манекенком Суки Вотерхаус. Глумчев портпарол каже да Купер често носи очев вјенчани прстен, те да је сигурно то навело "уходе" да покрену причу о свадби. Јунак филма "Вук са Волстрита" Леонардо Дикаприо је такође имао добру годину када су финансије у питању, па је заузео четврту позицију са 39 милиона долара. Иза њега слиједи Крис Хемсворт са 37 милиона, а Марк Валбер и Вил Смит ове године су тежи за по 32 милиона долара. Валберг је прошле године био на четвртом мјесту међу најплаћенијима, али ове године се, захваљујући комедији "Тед", налази међу првих десет најплаћенијих глумаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана