Ridli Skot sprema nastavak “Gladijatora”

Glas Srpske
Ridli Skot sprema nastavak “Gladijatora”

Reditelj Ridli Skot, koji je publiku u više navrata ostavljao bez riječi, nije ostavio baš kvalitetnu deceniju iza sebe. Iako je snimio neke od najkvalitetnijih i najljepših filmova svoje karijere, oni mu nisu dobro zarađivali. Sve to bi se moglo promijeniti u narednih nekoliko godina, jer je reditelj napokon dobio zeleno svjetlo za snimanje nastavka legendarnog “Gladijatora”. O tome se već dugo priča, ali sada je i zvanično.

Skot se udružio sa scenaristom Piterom Kregom, koji stoji iza projekata kao što su “Igre gladi” i nastavak “Top Gana”. Priča bi trebalo da počne nedugo nakon što glavni junak prvog filma Maksimus (Rasel Krou) umre u Koloseumu u Rimu, a u nastavku je fokus na Lusijusu, sinu Lusile, koju je u originalu glumila Koni Nilsen. Lusijus je nećak Komodusa, rimskog vođe kojeg je glumio Hoakin Finiks i kojeg je Maksimus ubio.

- Znam kako da vratim Maksimusa. Pričao sam sa kolegama u studiju, ali oni su rekli da je mrtav. Postoji način na koji možemo da ga vratimo. Ne znam hoće li se to desiti. “Gladijator” je izašao 2000. godine, pa se Rasel malo promijenio od tada. Radi nešto drugo, ali trudim se da ga dovučem ovamo - izjavio je svojevremeno Skot.

Ali, kako se čini, Skot ga neće vraćati u film već će krenuti drugim putem. Taj put, srećom, nije onaj koji je svojevremeno forsirao Krou. U toj priči je general Maksimus trebalo da bude vaskrsnut kako bi se vratio na Zemlju da “riješi” čovječanstvo Isusa Hrista. Film je trebalo da se zove “Hristov ubica”, ali nikada nije prošao ni početnu fazu snimanja.

“Gladijator” je imao 12 nominacija za “Oskara”, a osvojio ih je pet, uključujući i nagradu za najbolji film. Produkcija bi trebalo da počne uskoro, a detalji o glumačkoj postavi još nisu poznati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana