Rep dominira na listi za AMA nagrade

Agencije
Rep dominira na listi za AMA nagrade

Na listi nominacija za Američke muzičke nagrade (AMA) reperi Drejk i Kardi Bi imaju po osam nominacija, u kategorijama pop-rok i rep-hip-hop.

Drejk je nominovan za najprestižniju nagradu umjetnika godine, za koju će se boriti protiv Tejlor Svift, Eda Širana, “Imagine Dragons” i Post Malona.

U kategorijama rep-hip-hop i pop-rok Drejk ulazi u trku i za najboljeg muškog izvođača, omiljeni album i omiljenu pjesmu - “God's plan”.

Reper XXXTentaction, koji je ubijen u junu ove godine, nominovan je za najboljeg novog izvođača godine i najbolji soul i R&B album, dok je Rijana nominovana za ženskog soul i R&B izvođača godine.

Kardi Bi i Bruno Mars osvojili su dvije nominacije za remiks “Finesse”, a reperka će možda osvojiti i nagrade za najbolji muzički video.

Ed Širan i Malon imaju po šest nominacija, dok je Kamila Kabeljo u trci za pet nagrada. Nominacije su napravljene na osnovu lista najprodavanijih numera i evidencije o emitovanju na radiju i internetu. Obožavaoci glasaju onlajn, a dodjela nagrada je 9. oktobra u Los Anđelesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana