Реми: Желим да направим нешто што ће оставити траг

Глас Српске
Реми: Желим да направим нешто што ће оставити траг

Позната музичарка Мирела Приселац Реми из загребачке групе “Елементал” и након двије деценије каријере енергијом и свјежином осваја публику.

Чак се може казати да на наступу показује још више самопоуздања него раније, што најбоље показује посљедњи албум “Тијело”. Ове године Реми ће трећег дана “ОК феста”, 8. јула на Тјентишту, наступити са “Елементалом” као хедлајнер, али ће забављати публику и на афтер партију као ди-џеј. Група је раније већ наступала на овом популарном фестивалу.
ГЛАС: Какав ће бити ди-џеј сет с којим ћете наступити на “ОК фесту”?
РЕМИ:
Још нисам одабрала 100 одсто сета, али чини ми се да ћу кокетирати с инди роком, репом и овом неком “чудноватом” музиком коју слушам, а не спада у само један жанр. Знате да не могу одабрати само један жанр, превише тога слушам приватно и превише тога ми је супер да бих само вртјела један правац. Ово говорим и метафорички за саму себе, (смијех), али и за свој будући ди-џеј сет.
ГЛАС: За шта би се одлучила: бенд или соло наступе? Која је предност једног и другог?
РЕМИ:
Бенд је моја сигурна зона, а диџејисање ми је невјероватан гушт. Замисли, имаш прилику да људе гњавиш својим музичким избором, ха-ха... А ако их и расплешеш, то је апсолутни успјех! Најбитније ми је да се добро забавимо, да се изгубимо у музици - знаш онај осјећај кад затвориш очи и само се препустиш музици на плесном подијуму? Е, то је то. Тада стаје вријеме, ништа није важно, сама си унутар грува.
ГЛАС: Јако пуно времена и енергије улажете у младе људе кроз различите пројекте (музички рад, емисија “Перспектива”). Да ли су млади људи толико раздвојени и ксенофобични како медији представљају или је ситуација ипак позитивнија?
РЕМИ:
Медији и политика су успјели од великог броја младих направити полтроне и дебиле који не размишљају својом главом и “пуше” свако сервирано ПР обавјештење које им ови пласирају. Један дио младих је заражен мржњом и тога се највише бојим. Како ћемо окренути ситуацију? Ја сам за политику љубави - кроз разговор, толеранцију и праведност још можемо поправити свијет. С друге стране, има пуно младих који су паметни и освијештени и у њих полажем велике наде. Људи, молим вас, путујте и упознајте друге културе, немојте остати заглављени у свом малом мјесту
цијели живот и климати главом на поруке с ТВ-а. Само ако се упознате с различитостима, можете цијенити и вољети своје и познато.
ГЛАС: Како након толико година каријере успијевате да задржите оно есенцијално што музика носи, а да не поклекнете пред тренутним трендовима и клише нормама музичке индустрије?
РЕМИ:
Никада нам нису били битни - увијек смо радили по своме. Та нам се тврдоглавост никада није обила о главу, па зашто бисмо је мијењали. Штавише, људи ми приступају и говоре да су неке наше пјесме биле испред времена и драго ми је кад то чујем. Некако ми се учини да ипак није било узалуд. Тренд је пролазан, а ја желим да направим нешто што ће оставити траг.
ГЛАС: Шта мислите о “ОК фесту” и музичким фестивалима који спајају природу и добар звук?
РЕМИ:
Ух, то је баш према свим мојим хипстерским трендовима! Органска храна, добра музика, толеранција и уважавање, једно с природом - неки то зову хипстерај, а ја то зовем здрав разум, хе-хе... Једва чекам да прошетам
ливадом до споменика, сједнем, упијем атмосферу у миру и затворим очи ослушкујући природу која ме окружује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана