Rekordnih osam nominacija za “Egzitove” festivale

Rekordnih osam nominacija za “Egzitove” festivale 13.11.2018 23:55 | Srna

Novi Sad - “Egzitovi” festivali imaju rekordnih osam nominacija za ovogodišnje Evropske festivalske nagrade /EFA/, saopštio je “Egzit” tim. “Festival 84” nominovan je u tri kategorije - za najbolji festival do 10.000 posjetilaca, najbolji novi festival i najbolji festival u zatvorenom prostoru.


U trci za nagradu “Najbolji festival do 40.000 posjetilaca dnevno” učestvuju čak tri festivala u organizaciji “Egzit” tima - istarski “Si star festival”, budvanski “Si dens”, rumunski “Revolušn”, ali i gruzijski “Ehovejvs”, koji je podržan od strane “Egzit” tima.

“Egzit festival”, koji prema pravilima takmičenja ove godine mora da pauzira i pruži šansu drugim festivalima, učestvaće u dvije specijalne kategorije - “Tejk a stend”, za društveni aktivizam i “Brend aktivejšn avord” za najbolju korporativnu aktivaciju na festivalu, a za ove kategorije ne glasa publika.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade je počelo i trajaće do 30. novembra, a uz glasove publike širom svijeta odlučivaće i glasovi stručnog žirija koji čine istaknuti pojedinci u muzičkoj industriji.

Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala “Eurosonik Norderslag” / Eurosonic Noorderslag/ u holandskom gradu Groningenu 16. januara sljedeće godine.

“Egzit” aktuelni je nosilac titule “Najboljeg velikog evropskog festivala u ovoj godini”, a veliki broj nominacija predstavlja šansu da se neki od njegovih festivala i ove godine nađe na tronu Evrope, kao “Si dens” 2014. godine, kada je proglašen za “Najbolji evropski festival do 40.000 posjetilaca”.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica