Rambo Amadeus: Dolazim sa atraktivnim virtuozima

Aleksandra Madžar
Rambo Amadeus: Dolazim sa atraktivnim virtuozima

Volim da se okružim virtuoznim sviračima, koji su sami po sebi već izvanredno atraktivni i zanimljivi, pa očekujem da će publika dodatno uživati.

Ovim riječima popularni crnogorski muzičar Rambo Amadeus najavljuje koncert u Banjaluci, koji će biti održan u petak u 22 časa u Klubu studenata Banjaluka, koji je i organizator ovog događaja.

I ovaj put publika će imati priliku da se opusti uz ovog "šarmantnog kralja šaljivog popa", njegov humor i scensku improvizaciju. Rambo Amadeus je kritičar, satiričar i umjetnik koji je svojom muzikom napravio revoluciju u pop kulturi. On je i kum naziva turbo folk, zaljubljenik u prirodu, UNICEF-ov ambasador dobre volje i strastveni jedriličar.

Kada je riječ o muzičkoj sceni u kojoj vladaju instant hitovi, Rambo Amadeus smatra da je ona ograničena i dosadna.

- Javna scena je po ukusu vlasnika i urednika medija, uglavnom, ograničena i dosadna. Tu i tamo, u alternativnim medijima može se čuti nešto zanimljivo - istakao je muzičar.

Smatra da van najvećih medija postoji vrlo interesantna scena, pa publika oslonjena na radio i televiziju ostaje uskraćena za nju.

- Srećom tu je "Jutjub" i internet, pa nove generacije, koje nisu vezane za TV i radio, mogu sasvim neometano da prate šaroliku i interesantnu muzičku scenu. Zahvaljujući internetu i ja sam opstao kod publike. Ne primjećujem da me naročito puštaju ni na radiju ni na TV-u - naglasio je ovaj muzičar.

Poštovaoci njegovog stvaralaštva uskoro će imati priliku da čuju neke "komade", koji će se, kako je rekao, naći na novom albumu.

Svi fanovi ovog muzičara ulaznice mogu kupiti u banjalučkom Klubu studenata, kafiću "Šestica", kao i u "Pekam pabu" i Studentskom parlamentu Univerziteta u Banjaluci. Cijena ulaznice u pretprodaji je sedam, a na dan koncerta deset maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana