Radetu Šerbedžiji nagrada festivala u Trstu

Agencije
Radetu Šerbedžiji nagrada festivala u Trstu

Specijalna nagrada "Zvijezda sa istoka" Filmskog festivala u Trstu ove godine ide u ruke slavnog glumca, reditelja i pjesnika Radeta Šerbedžije.

Ovo priznanje Filmski festival u Trstu dodjeljuje treći put zaredom za izražajan karakter u filmskoj industriji, koji kroz svoj rad doprinosi sastavljanju mostova između istoka i zapada.

Prema riječima direktora 29. izdanja filmske smotre u Trstu Fabrisija Grosolija, nakon dvije izuzetne glumice koje su nagradili, na red je došao Rade Šerbedžija.

- Moniku Beluči i Irenu Jakob smo sa velikim zadovoljstvom darovali nagradom "Zvijezda sa istoka". Šerbedžija je među najpopularnijim glumcima i najsvestranijim ličnostima. On je umjetnički stvarao na prostoru nekadašnje Jugoslavije, u Italiji... Sarađivao je sa vrhunskim rediteljima kakvi su Stenli Kjubrik i Džon Vu. Nagrada je pripala Radetu Šerbedžiji ne samo zbog njegovog umjetničkog angažmana već i zbog njegovog zalaganja za civilno društvo i beskompromisno suprotstavljanje ratu - piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana