Prinčevi živjeli bez povlastica

Agencije
Prinčevi živjeli bez povlastica

Britanski prestolonasljednik, princ Čarls, učio je tokom školskih praznika u Norfolku, svoje sinove da sakupljaju otpad, otkrio je njegov najstariji sin, vojvoda od Kembridža, u razgovoru vođenom povodom prinčevog 70. rođendana.

- Hodali smo tamo sa štapovima, sakupljajući smeće u plastične kese - objasnio je Vilijam.

- Obojica smo mislili: Pa, dobro, ovo je sasvim normalno, to sigurno svi rade - kazao je on.

Svim ovim zanimljivostima Bi-Bi-Si je imao ekskluzivan pristup tokom posljednjih 12 mjeseci snimajući film “Princ, sin i nasljednik: Čarls u 70.”

U dokumentarcu Vilijam sa svojim mlađim bratom, vojvodom od Saseksa, komentariše prinčev govor iz 1970. u kojem on upozorava na opasnosti od plastičnog otpada i objašnjava kako je otac podsticao njihovu ekološku osviješćenost.

Hari je dodao da je njihov otac odradio “nevjerovatan posao” i vodio ih u odrastanju na način da “nije govorio o tome što treba da rade”.

- Ponekad bih izostao iz škole da bih kupio smeće - kazao je Hari, dodajući da nije svjesno tražio smeće, ali kad bi vidio tokom šetnje neki odbačeni komad jednostavno bi ga pokupio.

- Doslovno sam to radio jer sam programiran da to radim, zato što to i moj otac radi i zapravo bi svi tako trebalo da radimo - tvrdi princ.

Vilijam dodaje da njihov otac “zaista živi na način koji zagovara”, dodajući da vjeruje da je njegov otac “uzeo k srcu” kritike koje je dobijao za svoje ideje kad je bio mlađi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana