Принчеви живјели без повластица

Агенције
Принчеви живјели без повластица

Британски престолонасљедник, принц Чарлс, учио је током школских празника у Норфолку, своје синове да сакупљају отпад, открио је његов најстарији син, војвода од Кембриџа, у разговору вођеном поводом принчевог 70. рођендана.

- Ходали смо тамо са штаповима, сакупљајући смеће у пластичне кесе - објаснио је Вилијам.

- Обојица смо мислили: Па, добро, ово је сасвим нормално, то сигурно сви раде - казао је он.

Свим овим занимљивостима Би-Би-Си је имао ексклузиван приступ током посљедњих 12 мјесеци снимајући филм “Принц, син и насљедник: Чарлс у 70.”

У документарцу Вилијам са својим млађим братом, војводом од Сасекса, коментарише принчев говор из 1970. у којем он упозорава на опасности од пластичног отпада и објашњава како је отац подстицао њихову еколошку освијешћеност.

Хари је додао да је њихов отац одрадио “невјероватан посао” и водио их у одрастању на начин да “није говорио о томе што треба да раде”.

- Понекад бих изостао из школе да бих купио смеће - казао је Хари, додајући да није свјесно тражио смеће, али кад би видио током шетње неки одбачени комад једноставно би га покупио.

- Дословно сам то радио јер сам програмиран да то радим, зато што то и мој отац ради и заправо би сви тако требало да радимо - тврди принц.

Вилијам додаје да њихов отац “заиста живи на начин који заговара”, додајући да вјерује да је његов отац “узео к срцу” критике које је добијао за своје идеје кад је био млађи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана