Преминуо Небојша Тепшић-Виран оснивач рок састава ИТД Бенд VIDEO

С.С.
Преминуо Небојша Тепшић-Виран оснивач рок састава ИТД Бенд VIDEO

Ванкувер - Члан популарног ex-yu рок састава ИТД Бенд Небојша Тепшић-Виран преминуо је у канадском граду Ванкуверу, објавила је породица у сриједу 16. јануара 2019. године. Виран је био бубњар и оснивач овог састава 1980. године у Вргинмосту, на Кордуну.

Прва постава коју чине Бранислав Бекић, Милан Бекић – Франц, Растислав Тополски – Рашо, Јадранко Милеуснић – Јадран и Небојша Тепшић - Виран у Југотону у Загребу 1984. године снимимају првјенац „XX вијек”.

Други албум „Плави војник” снимају 1985. године за загребачки Suzy. Пјесма са овог албума „Градске цуре” нашла се међу 10 највећих рок хитова икад снимљених на простору бивше Југославије.

Пјесме „Промjени нешто у себи”, „Елена”, „Војничка”, „Соња”, „Рођен у Загребу”, „Прича са западне стране”, "Лагано умирем", „Словенска минијатура”, „АД Финес”, „Душа иште шизилиште” смјењивале су се на бројним топ листама бивше Југославије. Са „ИТД бендом” до 1986. године, када напушта групу, Виран наступа на бројним фестивалима у клубовима и на концертима широм бивше земље.

Егзодусом Срба у хрватској војној акцији протјеран је са родног Кордуна аугуста 1995. године. Из Србије и Сремске Митровице, у којој се био привремено настанио, 2006. године са породицом се иселио у Канаду гдје ће у Ванкуверу бити сахрањен у понедељак 21. јанаура 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана