Preminula prva žena Džona Lenona, Sintija

Agencije
Preminula prva žena Džona Lenona, Sintija

Sintija Lenon, prva žena slavnog Bitlsa Džona Lenona, preminula je u 75. godini, saopštila je danas njena porodica.

"Sintija Lenon je umrla danas u svom domu na Majorki, u Španiji, nakon kratke, ali hrabre borbe sa rakom", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu njenog i Lenonovog sina, Džulijana, prenose strani mediji.

Sintija Lenon se udala za bivšeg Bitlsa 1962. godine. Par se razveo 1968, kada je Lenon stupio u vezu sa japanskom umjetnicom Joko Ono.

"Deset godina sam žijvela sa čovjekom koji je za života bio izuzetna ličnost, a koji je nakon smrti postao legenda. Bila sam s njim kad su se Bitlsi oformili i krenuli u osvajanje svijeta, s njim sam dijelila sve uspone i padove javnog i privatnog života. Uz Džona sam provela deset najuzbudljivijih godina života. U to vrijeme bio je na vrhuncu kreativnosti. Bio je duhovit, strastven, iskren i otvoren, volio je svoju porodicu i volio je Bitlse", izjavila je jednom prilikom Sintija.

Džon Lenon je jednom prilikom izjavio kako su gotovo sve ljubavne pjesme koje je napisao u ranoj fazi Bitlsa na neki način posvećene Sintiji, a vjerovatno je najpoznatija „Norwegian Wood".

Džon Lenon je ubijen u Njujorku 1980. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana