Преминула прва жена Џона Ленона, Синтија

Агенције
Преминула прва жена Џона Ленона, Синтија

Синтија Ленон, прва жена славног Битлса Џона Ленона, преминула је у 75. години, саопштила је данас њена породица.

"Синтија Ленон је умрла данас у свом дому на Мајорки, у Шпанији, након кратке, али храбре борбе са раком", наводи се у саопштењу објављеном на сајту њеног и Леноновог сина, Џулијана, преносе страни медији.

Синтија Ленон се удала за бившег Битлса 1962. године. Пар се развео 1968, када је Ленон ступио у везу са јапанском умјетницом Јоко Оно.

"Десет година сам жијвела са човјеком који је за живота био изузетна личност, а који је након смрти постао легенда. Била сам с њим кад су се Битлси оформили и кренули у освајање свијета, с њим сам дијелила све успоне и падове јавног и приватног живота. Уз Џона сам провела десет најузбудљивијих година живота. У то вријеме био је на врхунцу креативности. Био је духовит, страствен, искрен и отворен, волио је своју породицу и волио је Битлсе", изјавила је једном приликом Синтија.

Џон Ленон је једном приликом изјавио како су готово све љубавне пјесме које је написао у раној фази Битлса на неки начин посвећене Синтији, а вјероватно је најпознатија „Norwegian Wood".

Џон Ленон је убијен у Њујорку 1980. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана