Преминула Дона Арес

nezavisne.com
Преминула Дона Арес

Бх. музичарка Азра Колаковић, познатија као Донна Арес, у недјељу увече, у родном Бихаћу, у 41. години изгубила је битку са тешком болешћу.

Годинама се борила, канцер јој се враћао два пута, а лијечила се у Бихаћу, Сарајеву и Данској.

Све вријеме је била позитивна и са својим фановима дијелила дане борбе. Основала је и фондацију за прикупљање средстава за лијечење рака, али ју је након годину дана затворила.

Наиме, Донна Арес потиче из породице музичара, те није чудно што је и она кренула баш тим путем.

Завршила је нижу и средњу музичку школу, као дјевојчица наступала на бројним музичким фестивалима, а већ са 14 година је у родном мјесту почела да наступа са локалним рок бендом "Camino Verde".

Са 16 година почела је да ствара своје прве пјесме. Имала је жељу да настави и да се школује на музичкој академији у иностранству.

Први пут је јавно наступила као Донна Арес на избору за "Евровизију" на фестивалу "Дора", а у широј регији постала је популарна 2005. године, када је објавила песму "То ми није требало".

Прије него што је болест оковала њено тијело, градила је веома успјешну музичку каријеру и објавила албуме "Чувај се, душо", "Нема разлога за страх", "Фантастична", "Ти ме више не волиш", "Повратка нема" и "Јацкпот".

Захваљујући свом таленту и гласу, била је једна од најцјењенијих бх. пјевачица млађе генерације.

Иако се сваки пут храбро борила са болешћу, била је свјесна да јој је живот промијењен из коријена, о чему је често писала и на друштвеним мрежама.

"Сунце ме зове и мами. Можда већ данас и задњи пут гледам кроз ове прозоре болничке собе. Почињу нове борбе кроз живот, али нема више борбе за исти! Радикални потези, велике промјене и нова искушења. Преживјела сам 12 сати операције високог ризика. Срећна сам што имам шансу да кренем испочетка. Донна Арес прошлог времена више не постоји. Нема више! Ништа више није исто, ни ја, ни ви, ни она добра стара времена. Што је било, било је", писала је она прошле године.

Тада је поручила да ће се њене пјесме памтити још дуго, али да нове не планира да снима.

"Људи свих вјера се моле за моје здравље, желе најљепше жеље, шаљу ми поруке подршке и нема ништа јаче и љепше од те чисте и искрене људске пажње. То је велики вјетар у леђа. А како ја стварно нисам она што би пала на кољена, као што пјевам у пјесми, тако на неки начин покушавам и да дајем подстицај другим обољелима да се не предају, да иду даље, да је то пролазно стање и да треба остати чврст у глави", говорила је Донна.

Ове године је у јеку борбе са болешћу одлучила да стави тачку на дугогодишњу емотивну везу са композитором Џавидом Љубовцијем.

Колико су је поштовали, показују и коментари на друштвеним мрежама које су људи јуче остављали:

"Била је снажна жена, дуго се борила и многима којима је требала инспирација била је баш то."

Једна жена је написала: "Плачем к'о да ми је род рођени... другарица по муци. Вјечни мир твојој души, лавице."

"Почивај у миру, краљице! Послужила си као најбољи примјер како се борити до задње секунде и како остати позитиван и у најгорим тренуцима! Респецт."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана