Потврђена трећа оптужница против Зорана Марјановића

Танјуг
Потврђена трећа оптужница против Зорана Марјановића

Београд - Виши суд у Београду потврдио је трећу по реду оптужницу против Зорана Марјановића којом се терети за убиство супруге Јелене, 2. априла 2016. у Борчи.

Портпарол суда Татјана Тешић прецизирала је за Тањуг да је кривично ванпретресно вијеће суда донијело рјешење којим је потврдило оптужницу од 17. априла против Зорана Марјановића.

На ово рјешење Марјановић и његови браниоци имају право жалбе Апелацином суду у Београду у року од три дана од пријема рјешења.

Апелациони суд је прошле јесени, био укинуо рјешење о потврђивању оптужнице и наложио допуну истраге, па је нова оптужница поднијета суду средином априла.

Марјановићу се ставља на терет кривично дјело тешко убиство за које је запријећена казна до 40 година затвора.

Терети се да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи.

У непосредној близини мјеста злочина, према оптужници, била је и малољетна ћерка Зорана и Јелене, која је тог поподнева са родитељима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је недавно суд вратио пуно старатељство над дјететом, које му је одузето послије смрти супруге, фолк пјевачице.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 мјесеци.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ пуне три године.

Њен супруг је ухапшен 15. септембра 2017. године, готово годину и по од убиства.

Он је и прије тога био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Прије хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском риалити програму и генерално је својим иступима плијенио пажњу “жуте штампе”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана