“Посљедња стража” излази у мају

Миланка Митрић
“Посљедња стража” излази у мају

Једна од најгледанијих и најпопуларнијих серија на телевизији “Игра престола” ускоро почиње емитовање своје посљедње сезоне и завршетак ће оставити огромну празнину у срцима обожавалаца широм свијета. Наравно, не само због краја серије, већ и због неминовне смрти многих вољених ликова и ко зна каквог исхода сезоне.

С обзиром на то да је до премијере сезоне остало мање од мјесец дана, а након краја серије ће проћи доста времена док не буде објављен било какав телевизијски материјал који је везан за Вестерос, добра вијест за све обожаваоце је та да ХБО припрема документарац који ће бити својеврсна посластица за све који желе да додатно уплове у причу настанка Вестероса.  Документарни филм “Игра престола: Посљедња стража” приказаће продукцију посљедње сезоне серије и свима показати настанак једне од најамбициознијих и најкомпликованијих сезона икада.

“Игра престола: Посљедња стража” улази дубоко у причу испричану кроз блато и крв и открива сузе и побједе везане за свијет Вестероса, али ће приказати и читаво стварање тог свијета у студију, на пољанама и просторима Сјеверне Ирске.

Својеврсни приказ личних исказа и занимљивих детаља из продукције, који прати глумце и екипу која ради на серији, донијеће публици увид у борбе с временом, помјереним роковима и са проблемима прикривања радње коју жељни обожаваоци желе да што прије открију.

- Ово је много више од документарца о настанку, то је комична и срцепарајућа прича, испричана с трунком личног уплива и горко-слатког задовољства стварања једног оваквог свијета и поздрављања с њим након толико рада - наведено је у објашњењу документарца.

Поменути документарац ће трајати два сата, за режију је задужен Џин Финли, а премијерно приказивање је 26. маја на ХБО каналу.

Осма и финална сезона “Игре престола” почиње да се емитује 14. априла.

Књиге

Аутор серијала “Пјесма леда и ватре” (који је основа за серију “Игра престола”) Џорџ Р. Р. Мартин објаснио је да ће се књиге доста разликовати од серије, али да ће бити и продужетака. Он је раније навео да је и сам разочаран што још није објавио све књиге серијала. Наиме, у плану је објављивање књига “Вјетрови зиме” и “Сан о прољећу”.

- Био сам спор. Продуцентима сам прије пет или шест година рекао како да заврше серију. У међувремену сам размишљао о промјенама. Неће све бити исто. У књигама ћу додати много тога што нећете видјети у серији - навео је Мартин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана