Послије 22 године откривено ко је убио Тупака

Агенције
Послије 22 године откривено ко је убио Тупака

Хип-хоп звијезда Тупак убијен је прије 22 године у Лас Вегасу. Након дугогодишње потраге за убицом, спекулација и теорија завјера које су се појављивале својевремено, један репер одлучио је да призна ко је извршилац дјела.

Легендарни репер Тупак имао је само 25 година када је упуцан у септембру 1996. године док се враћао са меча Мајка Тајсона. Упркос напору љекарског тима послије шест дана репер је подлегао повредама, пише “Скај њуз”.

Кривица за убиство пала је на реперовог ривала Ноторијус Би-Ај-Џи (Биги) и Паф Дидија, потом на полицију и Шуг Најта. Ипак, након толико година опште прихваћена теорија је да је пуцњава резултат сукоба лосанђелеских банди Бладс и и Крипс.

Сада је коначно бивши гангстер и репер Киф Д, чије право име је Дуан Кит Дејвис, ријешио да открије свијету да је он био помагач у извршењу овог чина. Репер је своје признање изнио у склопу Нетфликсове нове серије “Unsolved, the Tupac and Biggie Murders”, а његова исповијест открила је до сада непознате детаље.

Дејвис, коме је дијагностикован рак, одлучио је да открије истину с обзиром да је болестан и нема шта да изгуби...

“Био сам главни у Комптону, дилер и једини преживјели који вам може испричати стварну причу о убиству Тупака”, започиње своју причу Киф.

У документарцу Дејвис описује како је седио на предњем сједишту бијелог кадилака из кога је отворена ватра. Аутомобилом је управљао Теренс Браун (“Т-Браун”) док Деандри Смит “Дре” и Дејвисов рођак Орландо Андерсон “Бејби Лајн” су били на задњем сједишту.

Прије самог убиства, они су сатима тражили Тупака који је претходно у клубу 662 претукао једног од њихових чланова банде.

Посјетили су сва мјеста на којима се кретао, као и поменути клуб, али безсупјешно. Наставили су даље да возе и већ у слјиедећем тренутку спазили су Тупака у његовом “BMW-у”.

“Да није вирио кроз отворен кров аутомобила никада га не бисмо видјели”, каже Киф.

На питање ко је тачно пуцао на Тупака и усмртио га, репер је кроз осмијех одговорио:

“Мораћу то да задржим за себе због уличног кодекса. Знам само да су хици дошли са задњег сједишта”.

У претходном полицијском извијештају Дејвис је идентификовао његовог рођака Андерсона као починиоца овог убиства тврдећи да је из десне руке, кроз отворен прозор кадилака пуцао на Тупака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана