“Play Media Day”: Fokus na kulturi i kreativnoj industriji

Glas Srpske
“Play Media Day”: Fokus na kulturi i kreativnoj industriji

Koordinator kulturne politike, zadužen za kulturnu diplomatiju u Evropskoj službi za spoljne poslove iz Brisela, Dijego Marani, dolazi na ovogodišnji “Play Media Day”.

Pristup Evropske unije kulturi i tekući proces razvoja i usvajanja strategije EU i zapadnog Balkana za kulturnu saradnju, u skladu sa Strategijom EU za međunarodne kulturne odnose, biće u fokusu predavanja koje će biti održano u okviru programa događaja 7. juna u kompleksu Sinestar 4DX “Delta planet” u Banjaluci.

Učesnici će govoriti i o razvoju i dizajniranju prozora za program “Kreativna Evropa za zapadni Balkan”, te o razvoju i osmišljavanju regionalnih programa o kulturi i kreativnosti na zapadnom Balkanu.

- Dolazak predstavnika Evropske unije na regionalni komunikacijski događaj od izuzetnog je značaja za razvoj kulture i kreativne industrije Bosne i Hercegovine i regiona - naveli su organizatori.

Na ovogodišnjem događaju gostovaće oko 40 predavača i panelista, a program će biti smješten u tri sale - Uran, Merkur i Jupiter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana