Plamer umjesto Spejsija u trci za „Zlatni globus“

Agencije
Plamer umjesto Spejsija u trci za „Zlatni globus“

Glumac Kristofer Plamer nominovan je za „Zlatni globus“ za ulogu koja je prethodno pripala glumcu Kevinu Spejsiju.

Poslije optužbi za seksualno zlostavljanje, reditelj Ridli Skot je prošlog mjeseca donio odluku da u filmu „All the Monedž in the Njorld“ Kevina Spejsija zamijeni njegov kolega Kristofer Plamer.

Spejsi je već snimio nekoliko scena, kada je Skot odlučio da prekine saradnju. Film bi trebalo da stigne u bioskope krajem mjeseca.

Drugi film u kojem Spejsi glumi „Baby Driver“ dobio je jednu nominaciju - za najboljeg glumca u filmu, žanr komedija ili mjuzikl, koja je pripala Anselu Elgortu.

Najviše nominacija ponio je film „The Shape of Water“, ukupno sedam, dok filmovi „The Post“ i „Three Billboards“ imaju po šest nominacija.

Najbolji glumac u kategoriji drame biće jedan od sljedećih umjetnika: Timoti Čalamet, Danijel Dej Luis, Tom Henks, Geri Oldman i Denzel Vošington.

„Zlatni globus“ za najbolju žensku ulogu u drami ponijeće jedna od ovih glumica: Džesika Čestejn, Seli Hokins, Franses Makdormand, Meril Strip i Mišel Vilijams.

U kategoriji za najboljeg glumca u komediji ili drami konkurišu Stiv Karel, Ansel Elgort, Džejms Franko, Hju Džekmen i Danijel Kaluja.

Najbolja ženska uloga u istoj kategoriji dovela je u takmičenje pet glumica: Džudi Denč, Helen Miren, Margot Robi, Serše Ronan i Emu Stoun.

„Zlatni globus“ za najboljeg reditelja otići će u ruke Giljerma del Tora, Martina Mekdona, Kristofera Nolana, Ridlija Skota ili Stivena Spilberga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana