Пламер умјесто Спејсија у трци за „Златни глобус“

Агенције
Пламер умјесто Спејсија у трци за „Златни глобус“

Глумац Кристофер Пламер номинован је за „Златни глобус“ за улогу која је претходно припала глумцу Кевину Спејсију.

Послије оптужби за сексуално злостављање, редитељ Ридли Скот је прошлог мјесеца донио одлуку да у филму „Алл тхе Монеџ ин тхе Њорлд“ Кевина Спејсија замијени његов колега Кристофер Пламер.

Спејси је већ снимио неколико сцена, када је Скот одлучио да прекине сарадњу. Филм би требало да стигне у биоскопе крајем мјесеца.

Други филм у којем Спејси глуми „Baby Driver“ добио је једну номинацију - за најбољег глумца у филму, жанр комедија или мјузикл, која је припала Анселу Елгорту.

Највише номинација понио је филм „The Shape of Water“, укупно седам, док филмови „The Post“ и „Three Billboards“ имају по шест номинација.

Најбољи глумац у категорији драме биће један од сљедећих умјетника: Тимоти Чаламет, Данијел Деј Луис, Том Хенкс, Гери Олдман и Дензел Вошингтон.

„Златни глобус“ за најбољу женску улогу у драми понијеће једна од ових глумица: Џесика Честејн, Сели Хокинс, Франсес Макдорманд, Мерил Стрип и Мишел Вилијамс.

У категорији за најбољег глумца у комедији или драми конкуришу Стив Карел, Ансел Елгорт, Џејмс Франко, Хју Џекмен и Данијел Калуја.

Најбоља женска улога у истој категорији довела је у такмичење пет глумица: Џуди Денч, Хелен Мирен, Маргот Роби, Серше Ронан и Ему Стоун.

„Златни глобус“ за најбољег редитеља отићи ће у руке Гиљерма дел Тора, Мартина Мекдона, Кристофера Нолана, Ридлија Скота или Стивена Спилберга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана