Pjevač zalijepio oči selotejpom, da ga ne uzbude žene koje igraju

 Pjevač zalijepio oči selotejpom, da ga ne uzbude žene koje igraju 06.12.2017 08:57 | Agencije

Pjevač Jonatan Razel, inače ortodoksni Jevrejin rođen u Njujorku, prelijepio je oči selotejpom, tokom svog koncerta, kako ne bi morao da gleda svoje obožavateljke dok igraju ispred bine.

On je selotejp na očima nosio tokom nastupa u Jerusalimu, na kome su se u publici nalazile samo žene.


Ortodoksni judaizam zabranjuje muškarcima koji ga slijede da gledaju žene dok igraju, kako ih to ne bi seksualno uzbudilo, piše Independent.

Razelov predstavnik za medije je potvrdio da je pjevač pokrio oči iz religioznog razloga.

"Lice Jonatana Razela je bilo otkriveno tokom nastupa. Tokom dijela u kome se, na fotografijama, vidi da su njegove oči pokrivene selotejpom, žene iz prvih redova su igrale u krugu neposredno ispred bine. To je trajalo nekoliko minuta. Poslije toga je uklonio selotejp i nastavio da svira. To je bila njegova lična odluka."

Njegovo ponašanje je, međutim, na društvenim mrežama okarakterisano kao "bizarno". Među kritičarima su se našle i predstavnice izraelske ženske organizacije "Na’amat", koje su u svom postu na Fejsbuku upitale:

"Koliko daleko religiozni ekstremizam može da ode? Ko su rabini da podstiču ovakvo bizarno ponašanje?"

Ultraortodoksno jevrejsko učenje se, inače, zasniva na intrepretaciji tradicionalnog judaizma, iz vremena prije prosvetiteljstva i odbacuje savremeni sekularni svijet. Muškarci se oblače u devetnaestovjekovnu odjeću, nose crne kapute i šešire, dok se od žena zahtijeva da se odevaju skromno i da pokrivaju kosu.

Inače, nagrađivani 44-godišnji pjevač Jonatan Razel je oženjen i živi u Jerusalimu sa ženom, tri ćerke i sinom.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica