Пјевач групе Линкин Парк извршио самоубиство VIDEO

Б92
Пјевач групе Линкин Парк извршио самоубиство VIDEO

Честер Бенингтон, пјевач Линкин Парка убио се у својој кући у Палос Вердесу у Калифорнији.

Сајт ТМЗ пише да је смрт наступила вјешањем и да је полиција његово тијело нашла у девет ујутро по локалном времену.


Имао је шесторо деце из два брака. У браку са манекенком Талиндом Ен Бентли био је 12 година.

Бенингтон се годинама борио с зависношћу од дроге и алкохола у различитим периодима свог живота. У једном интервјуу је признао да је разматрао самоубиство, јер се тешко носио с траумама које је понио из дјетињства када га је злостављао старији мушкарац.

Честер је био близак са Крисом Корнелом, који би данас славио 53. рођендан. Он је такође починио самоубиство вјешањем у мају ове године. Бенингтон му је тада упутио отворено писмо:

"Прошле ноћи сањао сам Битлсе. Пробудио сам се с 'Rocky Raccoon' у глави, а жена ме је забринуто посматрала. Рекла ми је да је мој пријатељ умро. Мисао на тебе ми је преплавила ум и заплакао сам. Још плачем, од туге, али и од захвалности што сам поделио неке посебне тренутке с тобом и твојом дивном породицом. Инспирсасао си ме на много начина којих ниси био ни свестан. Твој таленат је био чист и без конкуренције. Твој глас био је уживање и бол, бесд и опроштај, љубав и патња - све у једном. Претпостављам да је то оно што смо сви ми. Помогао си ми да то схватим. Управо сам гледао видео у ком пјеваш 'А Даy Ин Тхе Лифе' од Битлса и сјетио сам се свог сна. Желим да мислим да си се опростио на свој начин. Не могу да замислим свијет без тебе у њему. Молим се да нађеш мир у слиједећем животу- Шаљем љубав твојој жени и дјеци, пријатељима и породици. Хвала ти што си ми дозволио да будем део твог живота".

Од великог пријатеља се опростио пјесмом "Халлелујах".

Линкин Парк је 2000-тих стекао светску популарност, а хитови попут "Faint", "In the End " и "Crawling" обележили су епоху. Бенингтон је основао и бенд Dead by Sunrice 2005. Био је пjевач Стоне Темпле Пилотс групе од 2013. до 2015.

Посљедњи албум бенда Линкин Парк "One More Light" нашао се на врху Биллбоард листе 200 најбољих почетком ове године и бенд се припремао за турнеју која је требало да почне крајем јула.

Само неколико сати пијре него што ће свет обићи вијест да је Бенингтон себи одузео живот, на званичном YouTube каналу бенда објављен је спот за песму "Talkin To Myself" са новог албума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана