Petrovaradinska tvrđava najgrandioznija lokacija u Evropi

Tanjug
Petrovaradinska tvrđava najgrandioznija lokacija u Evropi

Nakon što je nedavno osvojio novu titulu Najboljeg evropskog velikog festivala, Egzit ponovo privlači pažnju svjetskih medija koji hvale njegov ovogodišnji program i ističu Petrovaradinsku tvrđavu kao najgrandiozniju lokaciju među svim evropskim festivalima i kao obaveznu destinaciju za festivalsko ljetovanje.

Britanski Miror je tako nedavno uvrstio Egzit među najbolje festivale, nakon čega je objavio i opširan članak posvećen tom festivalu, koji je naslovio sa "Prve najave silovitog programa festivala Egzit prodrmaće srpsku tvrđavu ovog ljeta, i to iako većina takozvanih hedlajnera još nije poznata".

Na pragu osamnaestog izdanja, Egzit je opisan u popularnom Miroru kao jedan od najraznolikijih festivala, a u tekst je ubačen i esencijalni vodič kroz Novi Sad, te posebne riječi hvale za Dens arenu na tom festivalu.

I drugi prestižni britanski list Gardijan ima opširan tekst o vrhunskim provodima u 2018. godini, te, iako je jul tradicionalno najkrcatiji muzičkim događajima, upravo je Egzit izdvojen kao obavezna tačka u globalnom kalendaru.

Uticajni njemački Bild smatra Egzit idealnom lokacijom za ljetnji odmor i dodaje da bi posjetioci trebalo da obiđu Novi Sad, zbog osvojene titule Evropske prestonice kulture za 2021. godinu, čiju su kandidaturu u ime grada upravo vodili čelni ljudi Egzit fondacije, navodi se u saopštenju Egzit tima.

Dodaje se da je popularni irski portal Buzz svrstao novosadski festival među festivale koji se ovog ljeta moraju posjetiti, a lokaciju opisao kao "najgrandiozniju" od svih evropskih muzičkih događaja, nabrajajući raznolikost žanrova i brojnost festivalskih zona, a tekst zaključuje: "Ako ne možete da pronađete nešto za sebe, previše ste sitničavi".

I vanevropski mediji su stavili Egzit na festivalsku mapu svijeta, a dokaz za to je tekst na jednoj od najposjećenijih novozelanđanskih internet stranica Stuff, u kome se posjeta festivalu u Srbija predlaže u okviru preporuka za 10 putnih trendova u 2018. godini.

Travel Magazine sastavio je svoju listu od osam festivala koje treba posjetiti ove godine umjesto čuvenog Glastonberija, a u najužem izboru našla su se tri festivala Egzitove familije, odnosno Si star u Umagu i Si dens u Budvi uz, naravno, Egzit u Novom Sadu.

Festival Egzit, ove godine, biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najboljih svjetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvijezda kao što su Migos, Zigi Marli, Fiver Rej, Alis Merton, Nina Kravic, Riči Hotin, Adam Bedžer, Ida Engberg, Maseo Pleks, Solomun i brojni drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana