“Partibrejkersi”, “Let tri” i “TBF” na “Ša festu” u Prijedor

Snežana Tasić
“Partibrejkersi”, “Let tri” i “TBF” na “Ša festu” u Prijedor

Vodeća imena rok i hip-hop scene, okupiće se ove godine na drugom “Ša fest”, koji će biti održan u Prijedoru 9. i 10. avgusta.

Festival se održava u znak sjećanja na Dalibora Popovića Mikšu - frontmena grupe “Tatu” i akademskog slikara.

- Ovogodišnji festival biće upotpunjen i posebnom “Ša ulicom”, u kojoj će se razmjenjivati umjetnost od trga do trga, od uva do uva i od oka do oka. Posebno osmišljeni muzički i pozorišni stejdž i art-kutak ugostiće mnoga poznata muzička, glumačka i umjetnička imena i tih dana pretvoriti grad na Sani u kulturni centar regije - saopštili su organizatori festivala.

Organizatori podsjećaju da je početkom ove godine osnovana i “Ša fest” organizacija, čiji je cilj promocija kulture i podrška fondu koji pomaže mladima i neafirmisanim umjetnicima.

- “Partibrejkersi”, “Let tri”, “TBF”, “Zoster”, Vojko V, “Ajri FM”, “Mort”, “Štutgart onlajn”, Mikri Maus i Bvana, te Sajana, samo su neka od imena učesnika. Svi su se oni rado odazvali učešću u još jednoj “Ša” priči, a time smo obezbijedili i odličnu energiju koja će i ove godine biti prenesena sa pozornice ljetnje bašte - navedeno je takođe u saopštenju.

Organizatori su naveli da je prošla godina kada je festival osnovan bila dokaz da Prijedor zna da cijeni i poštuje svoje sugrađane, njeguje uspomenu i uživa u kvalitetnoj muzici.

Dalibor Popović preminuo je 13. oktobra 2017. godine u Beogradu, od posljedica srčanog udara u 37. godini. Festival je dobio ime “Ša” po potpisu koji se nalazi na svakom od Mikšinih radova.

Organizatori kažu da će “Ša” živjeti kroz festival muzike i umjetnosti koji slavi Mikšin život, i to baš u Prijedoru gdje je Mikša i počeo svoju umjetničku karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana