Ове интернет странице су највећа пријетња за музичку индустрију

Ове интернет странице су највећа пријетња за музичку индустрију 04.09.2018 19:25 | Агенције

Трећина младих људи у Великој Британији користи сајтове на којима илегално конвертује видео снимке са YouTubeа у mp3 фајлове.

Интернет странице за конвертовање и скидање садржаја са YouTubeа представљају највећу пријетњу свјетској музичкој индустрији, пише Индепендент.

Сајтови који дозвољавају YouTube видеима да се конвертују у mp3 фајлове и илегално скидају на нечији телефон или рачунар привлаче милионе посјетилаца. Од тога највећи број младих, старости од 16 до 24 година, користи ове сервисе у Британији. Међутим, трећина старијих те животне доби такође скида музику са Google платформе.

Друге платфотрме које су на удару илегалних страница за скидање садржаја су DailyMotion, SoulCloud и Vimeo, али је YouTube свакако највише тражен.

Иако ове интернет странице постоје годинама уназад, године 2006. започеле су бројне правне битке од стране коmpанија које се баве музичком индустријом, а како пише Индепендент, прве резултате можемо да видимо сада.

Пиратска страница, како је често зову, MP3Fiber је прије неколико дана обавијештена да мора да се угаси, али и поред овог правног притиска она је још увијек у функцији те се многи питају шта ће бити са другим сервисима који се могу наћи у оквиру Google претраге.

Иначе, British Phonographic Industry (BPI) организација која се залаже за коришћење легалних музичких спотова већ дуже вријеме упорно покушава да обрише илегалне локације са интернета.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица