Otkriveno zašto Hrvati vole turbo-folk

B92
Otkriveno zašto Hrvati vole turbo-folk

Neočekivani razvoj turbo-folk scene u Hrvatskoj čudi i same Hrvate koji se pitaju šta je doprinijelo tome. Razlog velikog interesovanja za turbo-folk će vas iznenaditi.

Kako piše hrvatski "Dnevnik" na terama i u klubovima su se nekada mogli čuti najbolji hrvatski izvođači, a ovoga ljeta sve što se nudi je "srbijanska turbo-folk scena".

"To je stvarno preplavilo, pogledajte u Splitu, ima pet plakata za ovaj vikend da pjevaju narodnjaci. To je meni neshvatljivo. Nemam ništa protiv njih, ali mi je to i dalje neshvatljivo", priča kompozitor Pero Kozomara.

Zanimljivo je da je prošle godine najpopularnija turbo-folk pjevačica gotovo poharala sve diskoteke i oborila rekorde, a to je Sandra Afrika.

Ipak, Hrvati su svjesni zašto je turbo-folk odjednom zavladao njihovim noćnim životom – uz ovakvu vrstu muzike se više pije. Vlasnike klubova ne zanima ko nastupa, već ostvarena zarada.

Ipak, prema najnovijim istraživanjima čak se 67 odsto Hrvata najbolje opušta uz pop muziku, a samo 21 odsto uz turbo-folk zbog čega iznenadna popularnost ovog pravca muzike čudi sve stanovnike Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana