Otišla Majda, Čolina zvijezda

Aleksandra Glišić
Otišla Majda, Čolina zvijezda

Nisam nikada zapjevao u Banjaluci da Majda nije bila prisutna sa svojim cvijećem. Bez Majde se u Banjaluci ništa nije moglo desiti. Ona je svuda bila prisutna, na svim koncertima i donosila cvijeće. Kada sam čuo da je umrla, bilo mi je žao kao da mi je neko najrođeniji.

Ovim riječima pjevač Halid Bešlić oglasio se povodom smrti poznate Banjalučanke Majde Arnautović, koja je u cijelom regionu bila poznata kao najveća obožavateljka Zdravka Čolića. Majda je preminula u 61. godini u srijedu uveče, a sahranjena juče u Banjaluci. Ostaće zapamćena kao najvjerniji posjetilac svih Čolinih koncerata, ali i po vedrom duhu kojim je dočekivala i brojne druge muzičke zvijezde na njihovim nastupima.

Bešlić se prisjetio kako je upoznao Majdu na jednom od njegovih prvih nastupa pred banjalučkom publikom.

- Prvi put sam je sreo davno, kada sam počinjao da pjevam. Ona je već tada dolazila na Čoline koncerte, ali poslije je i mene zavoljela i počela da dolazi na moje nastupe - kaže Bešlić.

Prošle godine imala je moždani udar, a njeno ime zavedeno je među oko 700 imena njegovih najvećih obožavalaca iz bivše Jugoslavije i inostranstva na internet stranici fanova Zdravka Čolića.

Tamo je upisano: Majda Arnautović, rođena 4. maja 1956. godine. Prebivalište - Banjaluka, zanimanje krojačica, omiljene pjesme: "Jedina", "Maslinasto zelena", "Kad bi moja bila". I riječi: "Volim ga najviše na svijetu, a i on mene voli najviše".

Uvijek je isticala da je Čolić bio i ostao njen najdraži pjevač i prva ljubav iako je lično poznavala i druge estradne ličnosti sa prostora bivše Jugoslavije.

- Moja privrženost Čoli i njegovoj muzici traje od 1978. godine. Tada me s njim upoznao Kemal Monteno, a Zdravko je bio i ostao kulturan, fin i savršen muškarac. Pojava! Zato ne bih podnijela da ne odem na njegov koncert - ispričala je Majda prije nekoliko godina.

Posebno je bila ponosna na izreku: "Kome Majda na koncert donese cvijeće, taj je zvijezda".

Zdravko Čolić juče je cijeli dan proveo u studiju snimajući, što nam je potvrdila njegova portparolka Maša Samardžijski. 

Pjevač grupe "Legende" Ivan Milinković ispričao je da svaki dolazak u Banjaluku pamti i po Majdinom srdačnom dočeku.

- Majda je bila dobrodušna, punog srca. Isijavala je zadovoljstvo i sreću i dočekivala nas uvek raspoložena. Rastužio sam se kad sam čuo da je umrla. Dolazila je na svaki naš koncert u Banjaluci. Pesma je obeležila i njen život i nama muzičarima je bila džoker u rukavu na nastupima. Svojom igrom na koncertima pokretala je i druge ljude na ples - kaže Milinković.

Dobila poklon od Čole

Majda je bila na stotinak Čolinih nastupa i uvijek u prvim redovima, pa je i popularni pjevač već bio navikao da ga dočekuje sa osmijehom i cvijećem. Čuvala je sve njegove ploče, kasete, kompakt i DVD diskove, fotografije, postere. Hvalila se kako zna Čoline pjesme, a prije nekoliko godina pjevač joj je poklonio mobilni telefon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana