Otišao po hljeb i ostao bez ušteđevine

Goran Obradović
Otišao po hljeb i ostao bez ušteđevine

Vukosavlje - Policija traga za nepoznatim osobama koje su iz porodične kuće Slavka Dobrića (77) u selu Jakeš kod Vukosavlja ukrali više od 30.000 maraka i vaučer za poplavljene u vrijednosti 3.900 maraka.

U Centru javne bezbjednosti Doboj su rekli da je krađa počinjena u utorak oko šest časova.

- Lopovi su obili ulazna vrata na kući i poslije premetačine otkinuli katanac na sanduku i ukrali crnu torbu. Prema izjavi vlasnika u torbici se nalazilo oko 35.000 maraka u raznim apoenima i valutama - potvrđeno je u CJB Doboj.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je neko od lopova morao poznavati Dobrića, jer je znao njegove navike i da u kući ima novca.

- Policija pretpostavlja da su lopovi došli rano ujutru i da su znali da Dobrić svako jutru rano ujutru ide u prodavnicu i čekali su dok ne ode. Zatim su ušli u kuću ispreturali stvari, uzeli novac i pobjegli - rekao je naš izvor.

Dobrić je juče ispričao da je u utorak ujutru ustao rano i oko šest časova otišao je u prodavnicu koja je udaljena nekoliko stotina metara da kupi hljeb.

- Iz prodavnice sam se vratio poslije pola časa i čim sam došao do kuće vidio sam da su obijena ulazna vrata, odmah sam znao šta se desilo. Kad sam ušao prvo sam otišao do sobe gdje je bio sanduk u kojem sam krio novac i vidio sam da je otkinut katanac. Tu sam krio oko 8.100 evra, 15.000 maraka kao i bon od poplava na kojem je bilo 3.900 KM - rekao je Dobrić.

On je pojasnio da živi sam, jer mu je supruga davno umrla, kao i da komšinica koja živi u njegovoj blizini ništa nije vidjela.

- To je novac koji je uštedjela moja pokojna supruga kada smo prodali neke njive u Podnovlju. To je novac koji mi je trebao poslužiti dok sam živ i da ostavim za sahranu, a sada sam ostao bez svega i od ovog ću se teško oporaviti - ispričao je Dobrić.

Prema njegovim riječima tokom majskih poplava voda mu je bila ušla u kuću preko metar i od vaučera je kupio ležaj, a na proljeće je planirao da renovira kuću.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana