Огласила се полиција поводом смрти пjевачице Долорес ОРиордан

Глас Српске
Огласила се полиција поводом смрти пjевачице Долорес ОРиордан

Лондонска полиција саопштила је у уторак да не сматра сумњивом смрт пјевачице ирске рок групе "Кренбериз" (The Cranberries) Долорес О'Риордан, која је у понедјељал пронађена мртва у Лондону и додала да се још не зна узрок смрти, због чега је случај предат судској медицини, јавила је агенција Франс прес.

Долорес О'Риордан (46) изненада је у понедјељак преминула у Лондону, гдје је боравила због снимања пјесме чувеног ранијег хита групе "Zombie".


Пријатељи пjевачице навели су да је дjеловала срећно неколико сати прије смрти и да се спремала да са америчком хард-рок групом "Бед волвс" (Bad Wolves) поново сними пјесму.

"Долорес ми је оставила звучну поруку прије поноћи (вече прије смрти) да ми каже како јој се свиђа верзија њене пјесме у извођењу америчког бенда. Била је нестрпљива да ме види у студију и сними вокал", рекао је продуцент Ден Вејт.

Према његовима ријечима, пјевачица је дјеловала срећно и "пуна живота".

Пјевачица је у ранијим интервјуима говорила да је била сексуално злостављана као дијете и да се бори против депресије након што су љекари открили да болује од те болести, пренија је агенција АП.

Ирски премијер Лео Варадкар одао је почаст пјевачици рекавши да је Долорес била "глас генерације" оних који су расли у Ирској деведесетих година.

Група "Кренбериз" основана је у Лимерику у Ирској, а постали су међународне звијезде деведесетих хитовима као што су "Zombie" и "Лингер". Бенд се распао 2003. године, али су се поново окупили неколико година касније.

"Кренбериз" су објавили акустични албум "Somthing Else" 2017. године и требало је да иду на турнеју по Европи и Сјеверној Америци, али је турнеја прекинута зато што је Долорес О'Риордан имала проблеме с леђима.

Група је продала више од 40 милиона албума широм свијета. Албум "No Need to Argue " био је први на топ-листи албума у Аустралији, Француској и Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана