Nožički milioner izdaje prvi album

Dejan Jovičiić
Nožički milioner izdaje prvi album

Nakon 6,5 miliona pregleda video-klipova Bojan Mikulić Mikula iz Nožičkog kod Srpca dočekao je izlazak svog albuma prvenca. Muzičar koji se na internetu proslavio šaljivim obradama svjetskih hitova, a ponajviše autorskim pjesmama u kojima je opisao sve probleme i bolesti savremenog društva, izdaće ovih dana svoj prvi album za beogradsku izdavačku kuću “Power Music”.

- Do sada sam postavio oko 50 video-klipova na svoj “Jutjub” kanal, a najveću pažnju javnosti je izazvala pjesma “Da ja teb' kažem” koja će se zasluženo naći na CD-u. Odabrao sam još pet pjesama u sličnom fazonu, a ostatak pjesama na albumu je takođe uklopljen u jednu komično-poučnu priču koju sam nazvao “Sloboda i druge bajke”. Sve pjesme su snimljene u novom ruhu, tako da vjerujem da će biti interesantne svima onima koji su ih već ranije čuli - kaže Mikula, koji već godinama živi i radi u Beogradu.

U njegovim pjesmama se mogu čuti sve vrste muzičkih žanrova, od roka, popa i regea pa sve do poigravanja sa turbo-folk zvukom, a sve je spojeno u jednu nesvakidašnju cjelinu. Ističe da je imao dosta problema da nađe izdavača jer su gotovo sve njegove pjesme napisane narodskim jezikom, zbog čega je i stekao veliku popularnost.

- Muzikom se bavim usput i izdavanje albuma mi nikad nije bilo na umu kad sam počeo da objavljujem autorske radove na internetu, ali veliko interesovanje javnosti me natjeralo da počnem o tome razmišljati. Okupio sam sjajan bend, a zatim okrenuo brojeve nekoliko izdavačkih kuća. Mada, možete samo i zamisliti kako izgleda kad želite na estradi da promovišete krajiškog ili posavskog seljaka koji se nije udostojio da u pjesmama barem malo sravni vokabular sa književnim - kaže Mikula kroz smijeh.

Ipak, muzički urednici su prepoznali poruku koju nose njegove pjesme i pozvali ga na razgovor, a dogovor su vrlo brzo sklopili. Album će biti izdat u hiljadu primjeraka, a na omotu će se naći Mikula u ulozi narodnog pripovjedača i tihog buntovnika koji mudruje ispred neke zadruge.

Izlazak njegovog prvog CD-a prati i spot koji je urađen za pjesmu “Ćutim ja” i koji je za svega nekoliko dana zabilježio nekoliko hiljada pregleda. Iako u svojoj arhivi trenutno ima pjesama za najmanje pet albuma, stalno radi na sklapanju novih rima, a inspiracija mu je, kako kaže, nepresušna.

Rodno selo

Svom rodnom selu Nožičkom je tokom svoje karijere takođe posvetio jednu od pjesama, a u ovom mjestašcetu je i nastao najveći broj njegovih tekstova.

- Zbog toga planiram da svojim Nožičanima pošaljem jedan broj CD-ova i biće mi drago da imaju tu vrstu uspomene u svojim rukama. Preslušavanje muzike na računarima i telefonima je sada moderno, ali za mene ipak najveću vrijednost imaju gramofonske ploče jer je tada svako mogao da ima originalno izdanje omiljenog muzičara u svojim rukama. Danas se sve to izgubilo - kaže Bojan Mikulić Mikula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana