Novi skandal, nove kazne Youtube zvijezde

Agencija
Novi skandal, nove kazne Youtube zvijezde

YouTube zvijezda Logan Pol krajem decembra prošle godine podigla je veliku prašinu u javnosti zbog sprdanja sa tijelom samoubice u svom video-snimku.

Nakon izuzetno negativne reakcije, snimak je uklonio sam autor, a uskoro se oglasila i kompanija, koja je saopštila da objava ovog videa nije bila u skladu s njenim pravilima.


Logan je nakon toga uz pismeno izvinjenje objavio i video u kojem se izvinjava porodici žrtve, kao i svima koje je uznemirio njegov snimak.

Da bi dokazao da mu je žao, odlučio je da donira milion dolara organizacijama koje se bore za prevenciju suicida, i obustavio aktivnosti na svom blogu.

Ipak, nije prošlo mnogo prije nego što je YouTuber nastavio po starom.

Dokaz za to je najnoviji video-snimak u kojem koristi elektrošoker na mrtvim pacovima, uzima japansku koi ribu iz jezerceta, stavlja je na zemlju i dira je dok se muči da diše.

YouTube se ponovo oglasio, istakavši da bi Loganovo ponašanje "moglo da ima izuzetno negativne posljedice na YouTube zajednicu".

Podsjećamo, Loganovi pratioci većinom su djeca i tinejdžeri.

Popularan video-servis ovaj put navodi da je Loganov kanal sada nepodesan za oglašivače, i da prijeti da ugrozi kredibilitet samog sajta.

"Nakon dužeg razmišljanja, odlučili smo da ukinemo reklame na YouTube kanalu Logana Pola", saopštio je portparol kompanije.

"Donošenje ove odluke nije bilo nimalo lako. Ipak, vjerujemo da ovakav obrazac ponašanja ne samo da čini njegov kanal nepodesnim za oglašivače, već i ima izuzetno negativan uticaj na cijelu YouTube zajednicu", dodato je u saopštenju.

U međuvremenu se oglasila i PETA, koja ističe da je autor pokazao nepoštovanje prema svim ljudima i životinjama.

"Uništavanje tijela životinja i sprdanje sa njima nikada nije u redu. Zamislite da su se na njihovom mjestu našli mačka ili pas. Sve životinje zaslužuju poštovanje", prokomentarisala je PETA.

A šta o svemu misli sam autor?

Uprkos tome što se još nije oglasio povodom ovog slučaja, Pol se na video-snimku koji je objavio 4. februara hvalio da je u posljednjih mjesec dana stekao još milion pratilaca.

"Znam da će sve što budem radio od sada naići na kritiku jer su mišljenja o meni vrlo podijeljena. Ili me volite, ili me mrzite. Tako da, iskoristi me, internete. Razapni me, omalovaži me, ali obećavam svima jedno. Ne idem nigdje", rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana