Нови скандал, нове казне Youtube звијезде

Агенција
Нови скандал, нове казне Youtube звијезде

YouTube звијезда Логан Пол крајем децембра прошле године подигла је велику прашину у јавности због спрдања са тијелом самоубице у свом видео-снимку.

Након изузетно негативне реакције, снимак је уклонио сам аутор, а ускоро се огласила и компанија, која је саопштила да објава овог видеа није била у складу с њеним правилима.


Логан је након тога уз писмено извињење објавио и видео у којем се извињава породици жртве, као и свима које је узнемирио његов снимак.

Да би доказао да му је жао, одлучио је да донира милион долара организацијама које се боре за превенцију суицида, и обуставио активности на свом блогу.

Ипак, није прошло много прије него што је YouTubeр наставио по старом.

Доказ за то је најновији видео-снимак у којем користи електрошокер на мртвим пацовима, узима јапанску кои рибу из језерцета, ставља је на земљу и дира је док се мучи да дише.

YouTube се поново огласио, истакавши да би Логаново понашање "могло да има изузетно негативне посљедице на YouTube заједницу".

Подсјећамо, Логанови пратиоци већином су дјеца и тинејџери.

Популаран видео-сервис овај пут наводи да је Логанов канал сада неподесан за оглашиваче, и да пријети да угрози кредибилитет самог сајта.

"Након дужег размишљања, одлучили смо да укинемо рекламе на YouTube каналу Логана Пола", саопштио је портпарол компаније.

"Доношење ове одлуке није било нимало лако. Ипак, вјерујемо да овакав образац понашања не само да чини његов канал неподесним за оглашиваче, већ и има изузетно негативан утицај на цијелу YouTube заједницу", додато је у саопштењу.

У међувремену се огласила и ПЕТА, која истиче да је аутор показао непоштовање према свим људима и животињама.

"Уништавање тијела животиња и спрдање са њима никада није у реду. Замислите да су се на њиховом мјесту нашли мачка или пас. Све животиње заслужују поштовање", прокоментарисала је ПЕТА.

А шта о свему мисли сам аутор?

Упркос томе што се још није огласио поводом овог случаја, Пол се на видео-снимку који је објавио 4. фебруара хвалио да је у посљедњих мјесец дана стекао још милион пратилаца.

"Знам да ће све што будем радио од сада наићи на критику јер су мишљења о мени врло подијељена. Или ме волите, или ме мрзите. Тако да, искористи ме, интернете. Разапни ме, омаловажи ме, али обећавам свима једно. Не идем нигдје", рекао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана