Novi album benda “Kjur” izlazi sljedeće godine

Agencije
Novi album benda “Kjur” izlazi sljedeće godine

Bend “Kjur”, jedan od diskografski najuspešnijih rok bendova svih vremena, objaviće novi album sljedeće godine.

Ovo je potvrdio frontmen grupe Robert Smit ubrzo nakon što je objavljeno da bend na proljeće ulazi i u Rokenrol dvoranu slavnih.

Biće to njihov 14. studijski album i to 11 godina nakon njihovog posljednjeg izdanja “4:13 Dream” iz 2008. godine, a poput drugih velikana koji primjećuju veliki povratak rok muzike i Smit je izjavio da je inspiracija za novi album došla upravo od mladih muzičara.

- Slušajući ove mlade snage dobio sam snažnu motivaciju da i sami uradimo nešto svježe - izjavio je Smit i dodao da za nekih deset sedmica ulazi u studio sa ostatkom benda.

Grupa “Kjur” iza sebe ima oko 30 miliona prodatih albuma i smatra se jednim od najuticajnijih bendova u istoriji popularne muzike sa 13 studijskih, 11 kompilacijskih i pet koncertnih albuma. Bend iduće godine slavi i 40 godina rada, zbog čega će poslije niza nasumičnih i rekordno rasprodatih nastupa, naredne godine krenuti i na svjetsku turneju, koja obuhvata svega dvadesetak odabranih nastupa širom svijeta.

Među njima Smit je lično odabrao “Egzit”, gdje će prvi put u Srbiji “Kjur” nastupiti u četvrtak, 4. jula.

“Egzit” festival će biti održan od 4. do 7. jula 2019. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a pored sastava “Kjur” potvrđeni su i Greta Van Flit, Dimitri Vegas & Lajk Majk, Tarjai brojni drugi, a uskoro stižu i nova pojačanja, te prva imena za legendarnu Dens arenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana